bolt

Bolt, ferotge competidor d'Uber en el negoci del transport de passatgers, amb seu a Estònia, ha anunciat que ha recaptat 628 milions d'euros en una nova ronda de finançament liderada per Sequoia Capital i Fidelity.

La inversió, que també va ser recolzada per Whale Rock, Owl Rock i alguns dels inversors actuals de Bolt, valora l'empresa de vuit anys en 7.400 milions d'euros, enfront dels gairebé 4.800 milions de dòlars de fa cinc mesos.

"Les ciutats veuen cada cop més que volen passar de la propietat privada del cotxe" al transport compartit i altres opcions de "mobilitat compartida" com els scooters elèctrics i el cotxe compartit, va dir el CEO i cofundador de Bolt, Markus Villig, en una entrevista amb CNBC.

Fundada el 2013, Bolt s'ha convertit en un rival del gegant nord-americà Uber al sector dels viatges compartits en mercats clau com Londres i París. Des de llavors, s'ha expandit a altres línies de negoci, incloent-hi el lliurament d'aliments i comestibles en línia i els e-scooters.

Villig ha declarat a CNBC que els inversors estan començant a veure el valor de la “super aplicació”, un concepte que abasta múltiples serveis combinats en una plataforma. Aquesta tendència és especialment popular en algunes parts d'Àsia, però ha estat més lenta a Europa i Amèrica del Nord. Bolt diu que ara té 100 milions de clients a 45 països d'Europa i Àfrica.

Han passat gairebé tres anys des que Uber va sortir a borsa, i les accions han estat un remolí des de llavors, aconseguint màxims històrics el 2021 abans de tornar a caure per sota del seu preu de debut. Quan se li va preguntar si Bolt podria seguir l'exemple de buscar una oferta pública inicial, Villig va dir que hi ha més que suficients diners disponibles als mercats privats.

"A llarg termini? El més probable és que sí, que sortim a borsa", va dir. Però, va afegir, "no hi ha urgència per a nosaltres en aquest moment".

contador