ep archivo   edifcio de repsol
EUROPA PRESS - Archivo

Els analistes de Bank of America (BofA) situen Repsol com una de les seves millors seleccions entre les empreses petrolieres i gasistes del mercat europeu gràcies als seus "balanços sòlids i distribucions altes". Els experts de l'entitat reiteren el consell de comprar el valor i situen el preu objectiu de l'empresa espanyola en 18,4 euros, un 25% superior al preu de mercat actual dels títols de Repsol (14,89 euros), que avança aquest dijous un 1,02% a l'IBEX-35.

  • 15,01€
  • -0,23%

L'entitat italiana Saras i la turca Tupras són les altres companyies que acompanyen Repsol entre les opcions preferides per BofA, i la refineria situada a Izmir és la millor selecció per als analistes, ja que es pot veure beneficiada per "l'imminent alça del dièsel".

Des de l'entitat nord-americana reiteren la seva valoració de compra a les dues empreses i, en el cas del preu objectiu, milloren el de Saras fins als 2,55 euros enfront dels 2,15 euros anteriors (un 101% per sobre del preu actual dels 1,27 euros), i el de Tupras en 608 euros (un 29% superior als 473 euros actuals).

En canvi, els experts han rebaixat la qualificació d'OMV a infraponderar, a causa de la seva alta exposició a productes químics a la part inferior del cicle, i han restablit MOL a neutral per les preocupacions sobre la matèria primera i la regulació. Així mateix, han decidit mantenir les qualificacions de compra de Sasol, que ofereix exposició al dièsel des de carbó a líquids, i de Galp.

Els mercats de productes refinats han estat en una muntanya russa durant el 2022, i es van disparar al març quan Rússia va envair Ucraïna i els temors d'interrupció del subministrament es van estendre pel mercat. A partir d'aquí, l'exercici ha divergit dràsticament, amb els preus del dièsel i el gasoil resistint relativament bé durant el segon semestre del 2022, mentre que gairebé tots els altres productes es van esvair.

En aquest sentit, l'abastament de cru està adquirint una importància cada vegada més gran enmig d'un dèficit imminent als mercats petroliers, per la qual cosa a BofA consideren que "l'exposició upstream d'alta qualitat/baix cost és un suport fonamental per finançar les distribucions dels principals accionistes: amb les notables excepcions de Tupras, Saras i Sasol, 'upstream' continua sent una part important i rendible de les carteres de Galp, Repsol, OMV i MOL".

De la mateixa manera, Tupras, Repsol i Galp destaquen tant per distribucions accionarials sostenibles com per programes dinversió rendibles. Una transició energètica rendible que agrada als analistes de BofA.

"Malgrat el rendiment superior recent, les valoracions del sector segueixen comprimides en múltiples desviacions estàndard per sota dels nivells històrics. Evidentment, les valoracions més baixes també permeten més rendiments. Tupras, Repsol i Galp tornen a destacar en aquesta mètrica", conclouen els experts.

Noticias relacionadas

contador