ep filed - 03 april 2019 hamburg new cabin systems for the boeing 737 are seen displayed at boeings
Jens Büttner/zb/dpa - Archivo

Boeing puja aquest divendres a la borsa més d'un 4% després que l'Agència de Seguretat Aèria de la Unió Europea (EASA, per les seves sigles en anglès) hagi dit que el 737 MAX és segur i que pot tornar a volar. La companyia, no obstant això, encara ha d'implementar l'actualització de programari que li exigia el regulador en aquests aparells.

  • 169,82$
  • -0,24%

Els 737 MAX porten en terra des de març de 2019, després que dos aparells d'aquest model sofrissin sengles accidents que van provocar la mort de 346 persones. Encara que pot ser que per poc temps perquè Patrick Ky, director executiu de l'Agència de Seguretat Aèria de la Unió Europea, ha dit que està satisfet amb els canvis que Boeing ha fet a l'aeronau per a fer-la més segura, i ha assenyalat que aquest aparell podria tornar a volar a l'espai aeri europeu abans que acabi 2020, recull Bloomberg.

L'anunci arriba tot i que Boeing encara no ha implementat l'actualització de programari que l'agència va exigir, i que encara pot trigar a arribar, ja que l'aerolínia estima que podria no estar llesta fins dins de dos anys. I és que els vols de prova realitzats al setembre semblen haver estat determinants.

"La nostra anàlisi està demostrant que és segur, i el nivell de seguretat aconseguit és prou alt per a nosaltres", va dir Ky, que ha explicat que el que estan discutint amb Boeing és la possibilitat d'introduir un tercer sensor sintètic en aquests aparells, per a "assolir nivells de seguretat encara més alts".

Tot un recolzament per a la companyia, que ha sofert una crisi pels problemes del 737 MAX que li ha costat milers de milions de dòlars i al llavors director general, Dennis Muilenburg, el seu càrrec. Ara cal esperar a veure com evoluciona aquesta situació, sobretot perquè l'Administració Federal d'Aviació (FAA, per les seves sigles en anglès) dels Estats Units, el principal organisme de certificació de Boeing, ha avançat en la seva revisió però fins ara s'ha abstingut de fer prediccions sobre el retorn al cel d'aquest aparell. De fet, el cap de la FAA, Steve Dickson, va volar en el MAX a la fi del mes passat i va dir que estava "molt còmode", però que el procés no estava complet.

Després de més de mig any sense comandes, Boeing va anunciar que havia venut dos avions 737 MAX a l'aerolínia polonesa Enter Air el mes d'agost passat.

Noticias relacionadas

contador