airbus-et-boeing-tablent-sur-une-hausse-des-demandes

Les accions de Boeing cotitzen amb caigudes del 4% a Wall Street a causa de les amenaces de la Xina de posar més aranzels als productes dels EUA. Una caiguda que s'espera que també repercuteixi a la borsa en general.

  • 176,89$
  • -0,82%

Pequín també ha posat al punt de mira la indústria de l'aviació i el que se n’està emportant la pitjor part és Boeing. La companyia aèria també es contemplava al paquet de mesures assolides per les dues primeres potències mundials al novembre de 2017. El valor total d'aquests acords era de 250.000 milions de dòlars, però tal com recorden els experts de Danske Bank, es van basar en "l'entesa mútua, de manera que ara el Govern de Xi Jinping podria fer marxa enrere". Un dels punts candents d'aquest document era la venda de 300 avions de Boeing, valorats en 37.000 milions de dòlars.

Les mesures es van produir després que la Xina digués que aplicarà aranzels a 106 productes nord-americans, incloent-hi alguns avions. A més, Washington ha anunciat la imposició d'aranzels del 25% sobre uns 1.300 productes de tecnologia industrial, transport i metges xinesos.

L'ambaixador de la Xina a Estats Units, Cui Tiankai, ha alertat aquest dimecres que l'últim moviment aranzelari de Washington suposa un pas en fals. Cui, que ha insistit que es tracta d'un moviment en la direcció incorrecta, ha informat que el ministre de Comerç anunciarà mesures per contrarestar la decisió nord-americana, segons han recollit mitjans xinesos.

La Xina ha respost ràpidament dimecres als plans de l'administració Trump d'imposar aranzels sobre 50.000 milions de dòlars en productes xinesos, prenent represàlies amb una llista d'impostos similars sobre importacions clau d'Estats Units, com soja, avions, automòbils, whisky i productes químics.

El ien japonès, que tendeix a funcionar bé en temps de conflicte, es va enfortir un 0,4% enfront del dòlar nord-americà.

Noticias relacionadas

contador