ep boeing 737
BOEING - Archivo
167,22$
  • 0,41$
  • 0,25%

Boeing torna a protagonitzar un trànsit accident. Un 737 de la nord-americana s'ha estavellat amb almenys 170 passatgers i tripulants a bord després de l'enlairament a prop de l'aeroport iranià d'Imam Khomeini, a sud de Teheran. Com a resultat, les seves accions cauen un 2% a la preobertura de Wall Street.

L'aparell, un Boeing 737 de la companyia ucraïnesa Ukraine International Airlines (UIA), ha sortit de l'aeroport iranià amb destinació a Kíev i, a causa de problemes tècnics, s'ha precipitat a terra poc després de l'enlairament. L'avió s'ha estavellat en una zona situada entre les localitats de Shahed i Parand. El servei de seguiment aeri FlightRadar24 ha revelat que l'avió tenia tres anys i era un Boeing 737-NG.

Segons el portaveu d'Emergències de l'Iran, Moytaba Jaledí, 10 ambulàncies han estat enviades al lloc del sinistre. Reza Jafarzadeh, portaveu de l'Organització d'Aviació Civil de l'Iran, ha revelat a la televisió nacional que també s'hi han desplaçat a la zona altres equips de rescat. Ha estat ell qui ha baixat la xifra de 180 a 170 persones, com havia informat prèviament l'agència de notícies iraniana IRNA.

"El foc era tan pesat que no hem pogut (fer) cap rescat... Teníem 22 ambulàncies, quatre autobusos-ambulàncies i un helicòpter al lloc", afirmava Pirhossein Koulivand, cap dels serveis d'emergència de l'Iran.

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha emès el seu condol als familiars dels morts. A més, ha fet saber que un dels seus ambaixadors donarà explicacions del que ha passat.

Noticias relacionadas

contador