un avion boeing 737 max lors d une demonstration au salon international de l aeronautique de farnborough 20240129083121

Les accions de Boeing tornen a cedir aquest dimarts, amb caigudes del 4%, després que l'Administració Federal d'Aviació dels Estats Units (FAA, per les seves inicials en anglès), identifiqués "dotzenes de problemes" a les instal·lacions de la companyia i també en la relació amb un dels seus proveïdors clau, segons una informació de The New York Times.

  • 185,68$
  • -0,50%

Aquests problemes van ser trobats després d'una auditoria de sis setmanes realitzada sobre la producció de l'avió 737 Max, després de l'accident que va patir una aeronau del mateix model propietat d'Alaska Airlines a principis d'any.

La majoria dels contratemps identificats per la FAA es corresponen amb un incompliment dels “processos de fabricació aprovats” i es relacionen també amb la manca de la documentació de control de qualitat adequada. En concret, de les 89 auditories de productes realitzades, Boeing va passar 56 proves i en va fallar 33.

L'autoritat nord-americana també va fer 13 avaluacions sobre els productes de Spirit AeroSystems, companyia que fabrica fuselatges per al Boeing 737 Max, i l'auditoria es va saldar amb sis resultats positius i set negatius. La investigació va determinar que un mecànic de Spirit va fer servir una targeta d'accés d'hotel per verificar el segell d'una porta, entre altres aspectes.

Un portaveu de Spirit ha dit que la companyia estava "revisant totes les no conformitats identificades per prendre mesures correctives", en declaracions recollides per CNBC.

En una reunió a la seu de l'FAA a finals de febrer, l'administrador Mike Whitaker va informar el CEO de Boeing i altres alts directius que l'empresa ha d'abordar les troballes de la investigació com a part del pla integral d'acció correctiva per solucionar els problemes sistèmics de control de qualitat.

A més, el Departament de Justícia del país ha iniciat una investigació penal contra la companyia per l'accident d'Alaska Airlines, segons apunta The Wall Street Journal. Les autoritats ja han començat els contactes amb part dels passatgers i els treballadors de l'aerolínia per aclarir-ne els fets.

Noticias relacionadas

contador