• L'oferta inclou el pagament de 4.000 milions en efectiu de Blackstone i altres 13.000 milions finançats a través de deute
larryfink blackrock
Archivo / Bolsamanía

El fons de capital privat, Blackstone, pretén la compra del 55% de la unitat financera i de riscos de Thomson Reuters per més de 17.000 milions de dòlars, segons informa aquest dimarts l'agència Reuters.

Aquesta unitat és la que reporta més de la meitat dels ingressos anuals de la plataforma financera. El consell de Thomson Reuters es reuneix aquest dimarts per analitzar l'oferta en metàl·lic. Si l'operació tira endavant, la companyia d'informació mantindria una participació del 45% del negoci de finances i riscos, l'agència de notícies i les divisions legals i d'impostos i comptabilitat.

Segons informa Reuters, l'oferta de 17.000 milions de dòlars inclou el pagament de 4.000 milions en efectiu de Blackstone i altres 13.000 milions finançats a través de deute, que assumiria la nova societat de 'Financial & Risk'. El negoci de la unitat financera i de riscos de Thomson Reuters està valorat en 20.000 milions de dòlars incloent-hi el deute.

Thomson Reuters ha assenyalat a través d'un comunicat aquest dilluns a la nit que "està en converses avançades amb Blackstone sobre un possible acord pel seu negoci de Financial & Risk". Un portaveu de Blackstone s'ha negat a comentar aquesta operació amb l'agència Reuters.

Aquesta compra representaria el major moviment de Thomson Reuters des que es va formar fa una dècada per l'adquisició de Reuters Group per part de Thomson Corporation. La canadenca Thomson va comprar Reuters amb seu a Londres per un valor de 17.000 milions de dòlars.

Thomson Reuters mantindria el seu servei internacional de notícies, Reuters, juntament amb les seves divisions legal, fiscal i comptable. S'espera que Reuters continuï subministrant notícies a producte d'escriptori insígnia de Financial & Risk, Eikon, així com a altres productes, encara que Reuters no dona més detalls del possible acord. "Les fonts van advertir que un acord no havia estat finalitzat i que encara podria caure", informa Reuters.

Noticias relacionadas

contador