josé ignacio goirigolzarri (bankia resultados)
Alberto Sánchez

BlackRock s'ha convertit en el segon major accionista de Bankia en adquirir una participació del 4,3% del capital, segons consta als registres de la Comissió Nacional de Mercat de Valors (CNMV).

  • 1,78€
  • 2,65%

La gestora nord-americana ha declarat que en controla un 3,129% a través de BlackRock Inc. i un 1,18% a través de BlackRock European Màster Hedge Fund Limited, més de la meitat mitjançant contractes per diferència o CFDs.

El llindar es va creuar el 20 de maig, un dia després que la CNMV aixequés la prohibició de constituir o incrementar les posicions curtes netes sobre accions admeses a cotització a la Borsa espanyola.

Amb aquesta transacció, BlackRock es posiciona com a segon major accionista de Bankia, per darrere del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), que en posseeix un 60,63%, i per davant d'Artisan Partners (3,07%).

El fons nord-americà ha aprofitat que Bankia ha marcat mínims històrics en aquesta crisi per convertir-se en accionista rellevant. Aquest càstig allunya encara més la venda del 61,78% que té l'Estat... però fa més possible una compra d'altres competidors com ara el BBVA, Santander o CaixaBank, segons ha publicat Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador