• El gegant de la gestió d'actius té una aposta baixista valorada en 23 milions d'euros
  • El valor puja més d'un 6% el 2017, encara que ha perdut un 7% els últims 12 mesos
blackrock
Archivo / Blackrock

El gegant de la gestió d'actius BlackRock té el punt de mira a Viscofan. Però, a diferència de moltes altres companyies, no per prendre una participació al capital com una aposta alcista sinó que ja controla l'1% en posicions curtes.

  • 761,28$
  • -0,21%
  • 60,80€
  • 0,50%

Els fons de l'entitat nord-americana han elevat la pressió els últims dies des del 0,91% fins a l'1% actual. Un increment que es produeix gradualment des de novembre de l'any passat, quan va aconseguir la porció del capital va aconseguir el 0,5%, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

BlackRock és l'únic baixista que té accions equivalents a més del 0,5% del total, nivell a partir del qual el regulador publica els noms propis dels 'curts'. No obstant això, hi ha molts més inversors que busquen guanyar amb una caiguda del valor de Viscofan, ja que l'agregat de posicions curtes, actualitzat aquest dilluns per la CNMV, s'ha situat al 3,23%.

No obstant això, la resta de 'curts', que acostumen a ser 'hedge funds' internacionals, va en una altra direcció. El total de la pressió a la baixa ha descendit en l'últim mig mes en quatre dècimes percentuals respecte el capital, i continua amb el seu descens des del pic aconseguit el desembre del 4,27%. A més, el 3,23% actual és la ràtio més reduïda des de novembre.

Noticias relacionadas

contador