berkeley energia
Berkeley Energía

Berkeley ha comunicat aquest divendres que la Junta del Consell de Seguretat Nuclear (NSC) ha emès un informe favorable a l'extensió de la validesa de l'autorització inicial per a la planta de concentració d'urani com a instal·lació radioactiva del projecte de Salamanca després d'una reunió de la junta directiva celebrada el 22 de juliol.

  • 0,22€
  • 1,17%

La companyia ha reconegut que no ha rebut cap notificació oficial del Consell de Seguretat Nacional, "no obstant això observa que els resultats de la reunió de la junta del NSC van ser publicats el 23 de juliol de 2020".

Berkeley es va disparar a la sessió d'ahir més d'un 40% i, encara que va dir inicialment que desconeixia els motius d'aquest moviment en borsa, aquest divendres ha fet públiques aquestes novetats mitjançant un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'autorització inicial per a la planta de concentrats d'urani com a instal·lació radioactiva va ser concedida al setembre de 2015 pel llavors Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, amb un període de validesa de 5 anys. L'informe favorable emès pel NSC considera que les circumstàncies i característiques de la planta de concentrats d'urani són els mateixos que els continguts en l'autorització inicial emesa al 2015. El següent pas és que el Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic aprovi aquesta autorització i establir-ne la durada.

Noticias relacionadas

contador