berkeleymineracb11

Berkeley ha anunciat aquest divendres que s'ha resolt la demanda presentada contra l'empresa per Singapore Mining Acquisition, una filial de l'Autoritat d'Inversions d'Oman (OIA), i se n'ha acordat la suspensió. Les dues parts han pactat i han acordat suspendre el procediment judicial davant del Tribunal Suprem d'Austràlia.

  • 0,22€
  • 0,00%

L'acord es produeix després de la venda del 100% de les accions emeses a OIA (186.814.815 accions ordinàries) a través d'un bookbuild a preu fix (0,35 dòlars australians per acció, equivalents a 0,24 euros) executat com un special crossing a la Borsa d'Austràlia (ASX). L'encreuament especial s'ha realitzat entre els clients d'Argonaut Securities, que inclouen diversos fons de recursos naturals i "una àmplia gamma d'inversors d'alta qualitat, amb seu a Austràlia i estranger", ha explicat Berckeley.

Berkeley ha aprofitat aquesta comunicació per reiterar que segueix defensant "fermament" la seva posició en relació amb la decisió adversa del Govern sobre la seva mina d'urani a Salamanca.

"L'empresa seguirà defensant amb fermesa la seva posició en relació amb la resolució adversa del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), que ha rebutjat l'autorització de construcció per a la planta de concentrat d'urani", ha indicat la companyia.

"En la ferma opinió de Berkeley, el MITECO ha rebutjat la sol·licitud de la companyia sense seguir un procediment legalment establert i la companyia creu que el MITECO ha infringit la normativa sobre procediments administratius a Espanya, així com el dret de defensa de Berkeley, que implica que la decisió sobre el rebuig de la sol·licitud no és legal", ha remarcat contundent.

Berkeley ha explicat que el projecte de mina d'urani de Salamanca es desenvolupa a una zona històrica d'extracció d'urani a l'oest d'Espanya. El juliol del 2016, l'empresa va publicar els resultats d'un estudi de viabilitat definitiu que confirmaven que el projecte de Salamanca "serà un dels productors de cost més baix del món, capaç de generar forts fluxos de caixa després d'impostos".

La incertesa i les sancions en el marc del conflicte russo-ucraïnès han fet que els preus de l'electricitat s'hagin disparat a Europa, i especialment a Espanya. Berkeley ha volgut remarcar que l'energia nuclear, per a la qual es fa servir l'urani, s'ha convertit en una alternativa en què treballen molts països, com França.

contador