ep archivo - piscina de fluidra 20210310204304
FLUIDRA - Archivo

Fluidra va celebrar el seu 'Capital Markets Day' ('Dia de l'Inversor') la setmana passada i aquest esdeveniment ha provocat la reacció dels analistes. La companyia dedicada a les piscines i el wellness va oferir unes optimistes previsions i esperava que els experts reaccionessin i revisessin a l'alça les seves valoracions (actualment li donen un preu objectiu mitjà de 21 euros, per sota dels 26 als quals cotitza).

  • 21,90€
  • 0,00%

No obstant això, diversos d'ells -Sabadell, Renda 4- han mantingut els seus preus per sota del de cotització, tot i considerar els anuncis positius (increment anual de les vendes del 6% o més i del 15% mínim de 'benefici durant els propers anys). El motiu: la forta revaloració que ha registrat l'empresa, que es dispara un 50% des de l'octubre. Sabadell reitera 'vendre', amb un preu objectiu molt inferior al de la cotització (14,87 euros), mentre que Renta 4 té 'infraponderar', amb una valoració que es manté, de moment, als 19,9 euros.

En el cas de Mirabaud, si va elevar la passada setmana el preu fins als 26,1 euros amb un consell de 'mantenir'. La companyia reconeix la seva cautela respecte a Fluidra "per motius de valoració", però al mateix temps assumeix que podria anar cap als 30 euros si "supera les expectatives del mercat durant els pròxims trimestres".

Després d'aquestes reaccions, aquest dimecres ha arribat la de Berenberg, que s'ha reunit amb la directiva de Fluidra després del 'Capital Markets Day' i que es mostra més optimista que la resta. Així, reitera el consell de 'comprar' i eleva el preu objectiu fins a aquests 30 euros als quals es refereix Mirabaud des dels 28 previs. "La nostra opinió general sobre la companyia no ha canviat: Fluidra és el clar líder mundial en un sector molt atractiu i saludable", afirmen en un informe publicat avui.

Berenberg diu que aprecia els coneixements de l'empresa respecte a les tendències actuals de mercat i "la significativa oportunitat d'innovació, que hauria d'augmentar encara més la bretxa entre els actors principals i la cua fragmentada del sector".

La companyia ha explicat que un dels seus focus per continuar creixent és seguir apostant "de manera forta" per la inversió en digitalització i connectivitat. El sector de les piscines s'està transformant i la gent cada vegada es gasta més en elles. "Com més fas servir la piscina, més coses vols. El valor d'aquesta ha augmentat en més d'un 60% i la nostra participació en aquesta piscina s'ha doblat pel tipus de construcció que es fa ara", va afirmar el seu conseller delegat, Bruce Brooks , durant la presentació davant analistes i inversors.

El president, Eloi Planes, ha remarcat que la inversió en connectivitat "es desenvoluparà fort durant els propers anys". "Això serà el futur. Volem ser la companyia que lideri aquesta transformació", va dir durant aquesta trobada.

Fluidra va comunicar també que el consell d'administració ha aprovat una nova política de dividend, amb un 'pay out' del 50%, i ha subratllat que el compromís és mantenir-la a mitjà termini.

Així mateix, ha avançat que els resultats d'aquest any 2021 seran "molt, molt bons", i que se situaran a la part alta del seu rang objectiu. "Avui estem molt segurs que acabarem l'any a la part més alta de la franja que anunciem. Fluidra creixerà de l'ordre d'un 15%, millorarà el marge EBITDA 140 punts bàsics (23% de la xifra de vendes) i tindrà una expansió del resultat net per acció del 25%. Els resultats de 2021 seran molt, molt bons", va afirmar amb rotunditat al 'Capital Markets Day' Xavier Tintoré, director general financer.

Noticias relacionadas

contador