Santander_Bolsa

El banc d'inversió alemany ha emès un demoledor informe en el qual analitza la situació del Banco Santander. Segons Berenberg, les noves regulacions bancàries i la caiguda dels beneficis bancaris que s'espera per aquest any impactaran negativament en el compte de resultats de l'entitat espanyola, una de les més palancajades a Europa.

Berenberg veu dificultats al Banco Santander perquè pugui superar les noves condicions del mercat i, per això, és el més pessimista de tots els brokers. El banc alemany recomana vendre, retallant el seu preu objectiu per als propers dotze mesos fins als 2,80 euros. És la segona vegada que els alemanys redueixen les seves estimacions per al preu de les accions d'aquest any i aquesta última suposa una retallada de 20 cèntims addicionals amb respecte a la seva predicció del maig. Durant els vuit primers mesos el preu de les seves accions cau un 19%.

Assenyalen que segueixen "preocupats per la qualitat dels actius de Brasil"

A l'informe assenyalen que segueixen "preocupats per la qualitat dels actius de Brasil", ja que el Banco Santander, de moment, no ha estat capaç de contenir les pèrdues provocades per als crèdits, la qualitat de les quals continua deteriorant-se. A més, destaquen l'elevada taxa de desocupació del país i l'augment de les fallides empresarials com un dels principals motius per dubtar del desenvolupament del banc espanyol durant el 2016.

Els analistes de Berenberg creuen que el banc espanyol "no està preparat per una regulació més estricta i la caiguda dels beneficis" i preveu una caiguda dels ingressos nets per interessos de 1.192 milions d'euros. Això es trasllada al benefici net reduint-lo en 939 milions d'euros, segons les seves estimacions, la qual cosa suposa una caiguda del 12%.

BRASIL I EL REGNE UNIT SÓN ELS SEUS PRINCIPALS PROBLEMES

A l'informe assenyalen que segueixen "preocupats per la qualitat dels actius de Brasil", ja que Banco Santander, de moment, no ha estat capaç de contenir les pèrdues provocades pels crèdits, la qualitat dels quals continua deteriorant-se. A més destaquen l'elevada taxa de desocupació del país i l'augment de les fallides empresarials com un dels principals motius per dubtar de l'acompliment del banc espanyol durant 2016.

D'altra banda, per al mercat espanyol destaquen que les previsions per part del Santander d'un augment del benefici del 20% són "irrealistes". Argumenten un creixement general del crèdit feble i per això esperen que el volum de préstecs romangui pla, mentre que el consens estima un creixement del 2%.

Al Regne Unit les seves previsions són fins i tot més pessimistes i esperen una caiguda dels beneficis d'entre el 25% i el 40%, ja que esperen que l'economia britànica entri en recessió. La decisió de deixar la Unió Europea afectarà sens dubte al banc espanyol, ja que la divisió britànica suposa més del 30% del benefici net del grup.

Banco Santander va tancar els primers sis mesos de l'any amb un benefici net de 2.911 milions d'euros, fet que suposa un descens interanual del 31,7%.

contador