ep archivo   logo de hm
EUROPA PRESS - Archivo

Els experts de Berenberg revisen aquest dimarts les apostes del sector de consum discrecional (compost per aquelles empreses que produeixen béns i serveis que no són essencials per als consumidors).

En un context que, reconeixen, és cada cop més complicat, les seves tres empreses favorites en aquest grup són JD Sports, EssilorLuxottica i Kering. Enfront d'elles, rebaixen Adidas a mantenir i H&M a vendre.

"Des de la nostra darrera actualització del sector al febrer, l'entorn macroeconòmic s'ha deteriorat significativament, amb les tensions geopolítiques, les interrupcions del subministrament i l'augment dels preus de l'energia, que han suposat un cop dur per a les perspectives mundials", expliquen aquests analistes en un informe.

"La despesa dels consumidors s'ha mantingut fins ara notablement resistent, creant una falsa sensació de seguretat. Tot i això, els vents en contra són cada vegada més grans, una desacceleració del consum sembla inevitable i els inversors es preparen per a les caigudes", afegeixen .

Berenberg destaca "la magnitud de la pressió" sobre la despesa discrecional i inclou un escenari de recessió a les seves previsions. Així, ara les seves estimacions estan un 15%-10% per sota de les del consens de mitjana per als beneficis del 2023-2024, respectivament.

PER QUÈ REBUTJA H&M?

Berenberg ha retallat la seva recomanació sobre H&M fins a vendre des de mantenir i el seu consell sobre Adidas fins a mantenir des de comprar.

Respecte a l'empresa tèxtil sueca, aquests analistes creuen que és "la que corre més risc davant la imminent recessió".

"Està molt exposada a mercats en què la despesa s'afeblirà, amb un alleugeriment limitat provinent dels mercats de creixement rendible", assenyalen.

"No creiem que H&M sigui un líder en preus a la moda de valor, que ara és molt competitiva, per la qual cosa no esperem que es beneficiï en aquest sentit", indiquen.

Berenbgerg afegeix que veu "importants risc de caigudes" a la borsa per a H&M i adverteix que el seu alt palanquejament operatiu significa que les retallades del consens podrien ser significatives.

Noticias relacionadas

contador