ep aeropuerto de barajas turismo turistas viajeros viajes avion aena salidas llegadas retrasos
EUROPA PRESS - Archivo
171,60€
  • -4,00€
  • -2,28%

Els experts de Berenberg han retallat el preu objectiu d'Aena fins als 200 euros des dels 215 euros anteriors. Malgrat això, mantenen la seva recomanació de 'compra' i també la idea que la companyia és la seva favorita al sector. Tot i així, consideren que l'excés de regulació seguirà sent un problema el 2020.

"Seguim considerant Aena com l'operador amb els majors marges i rendiments de capital del sector, amb bones oportunitats de creixement en els seus actius minoristes no regulats i en els actius immobiliaris, i amb una exposició internacional limitada. No obstant això, les preocupacions per la reactivació de la regulació al final de 2020, encara que exagerades, poden ser un obstacle per a les accions a mitjà termini", expliquen des de la companyia alemanya.

Al mateix informe, al qual parla del sector aeroportuari europeu, Berenberg rebaixa el preu d'ADP fins als 135 euros des dels 144 euros ('mantenir'); retalla el de Fraport fins als 57 euros des dels 58 euros ('vendre'); situa als 35,90 euros el preu de Vienna Airport des dels 46 euros ('comprar') i eleva la seva valoració de Zurich Airport fins als 168 francs suïssos des dels 151 francs suïssos ('vendre').

"Els aeroports a Europa s'enfronten a un dur 2020. Després de diversos anys d'un bon creixement, impulsat per un major volum de passatgers, creiem que el sector aeroportuari pot enfrontar a greus dificultats aquest any", avisen des de Berenberg. En opinió d'aquests analistes, és probable que aquest any hi hagi un menor volum de passatgers, majors pressions de capex i més preocupacions reguladores i ambientals, juntament amb un menor interès dels inversors en aquests actius si els rendiments dels bons comencen a augmentar. A més, la contínua expansió internacional afegeix riscos i pocques recompenses.

"L'augment dels preus i les preocupacions mediambientals poden fer que els passatgers se desanimin", afegeixen aquests analistes, al mateix temps que reconeixen que el coronavirus tampoc ajuda. "Una recuperació econòmica moderada a Europa no serà suficient per sostenir el creixement del volum", sostenen.

Noticias relacionadas

contador