ep archivo   el director financiero de mapfre fernando mata
Gustavo Valiente - Europa Press - Archivo

Berenberg ha elevat aquest dimecres el preu objectiu de Mapfre fins als 1,79 euros des dels 1,70 euros. Tot i això, aquest preu continua sent per sota del nivell actual de cotització de l'asseguradora (2 euros), per la qual cosa continua aconsellant vendre.

  • 2,21€
  • 0,09%

La companyia alemanya diu que el sector d'assegurances es troba en una posició "inusualment forta" i que, tot i que Mapfre té un historial irregular per complir les expectatives -cosa que creuen que tornarà a passar el 2023-, les perspectives actuals són més sòlides a causa de les tendències de preus i ingressos per inversions.

"Mapfre es presenta bé en comparació amb els seus parells pel que fa a la taxa de creixement anual del benefici per acció. En la nostra opinió, les tendències actuals són favorables per a Mapfre, cosa que podria resultar en guanys rècord el 2024 i el 2025", afirmen.

Tot i així, Berenberg reconeix que prefereix altres asseguradores, com Avida i AXA.

"En resum, l'acció sembla barata en comparació amb els seus parells, tot i això, això es pot explicar pel seu baix creixement anual del dividend per acció (DPS), baix retorn sobre el patrimoni (ROE) i alta ràtio combinada. L'empresa compta a favor seu amb una taxa de creixement anual del benefici per acció molt sòlida del 14,4% per al període 2022-2025", apunta.

Mapfre va generar un ingrés net de mitjana d'aproximadament 600 milions d'euros en el període 2018-2022, però les previsions del consens són de 960 milions d'euros per al 2025.

"Augmentem la nostra estimació per al 2023 en 200 milions d'euros per reflectir els guanys immobiliaris a Iberia, això podria ser el factor decisiu que permeti a Mapfre complir amb el seu objectiu de ROE. N'estimem un 9,8%", afegeix Berenberg.

Noticias relacionadas

contador