enagas portada
13,74€
  • -0,13€
  • -0,94%

Berenberg considera que les accions d'Enagás rendeixen un 25% menys que els seus parells regulats i que té la perspectiva més desafiant estructuralment al sector. Per això, ha rebaixat el preu objectiu un 14%, fins als 17,5 euros, i manté la seva recomanació de 'vendre'.

Això suposa, a més, que cotitza per sobre del seu preu objectiu, ja que els títols d'Enagás es mouen aquest dimarts a la zona dels 20,4 euros. "Per a nosaltres, representa un valor pobre", afirmen, alhora que pronostiquen que la companyia "incomplirà la seva mètrica creditícia clau per 2024 si s'ajusta als seus objectius de dividends publicats. Amb poca inversió de capital, baixar dividends sembla ser l'única palanca de flux d'efectiu".

Creu que el canvi en la regulació reduirà en 300 milions d'euros els ingressos durant el 2021-2025

A més, Berenberg destaca la regulació més estricta a la qual s'enfronta el sector. "Les propostes reguladores són difícils", per la qual cosa estimen que reduiran en 300 milions d'euros els ingressos durant el 2021-2025. No obstant això, "no esperem que el regulador retrocedeixi", ja que "hi ha poca inversió que necessita incentius, Enagás s'ha beneficiat d'un 'sobreendeutament' significatiu durant el període regulador actual, que pot haver endurit l'actitud del regulador, la càrrega de costos de consum de les xarxes de gas és molt més gran a Espanya que en altres parts d'Europa, i veiem una clara tendència entre els reguladors europeus a ser més agressius".

A l'informe també s'assenyala que Enagás necessitaria una reversió de 100 milions d'euros en les retallades d'ingressos planificats, "altament optimistes, al nostre parer", per justificar el preu actual de les accions. "En general, som escèptics sobre la capacitat de les empreses de serveis públics per crear valor fora dels mercats centrals, a causa d'un historial generalment pobre". El negoci principal de la companyia està "en continu declivi".

Pel que fa a la recent adquisició de Tallgrass, Berenberg creu que "requeriria una rebaixa immediata del dividend per evitar incomplir els llindars de deute".

Noticias relacionadas

contador