ep archivo   seguidores solares bifaciales de soltec
SOLTEC - Archivo

Els experts de Berenberg lloen aquest dimecres els resultats del tercer trimestre i dels nou primers mesos que Soltec va presentar durant la sessió passada i consideren que la companyia, que ahir va reiterar els seus objectius per a l'any, podria superar aquestes previsions. Així, aquests analistes han elevat les seves estimacions per al 2022 després d'aquestes novetats i reiteren el consell de compra per a Soltec, amb un preu objectiu de 8 euros (potencial de revaloració del 70% des dels nivells actuals de cotització).

  • 2,30€
  • -1,08%

Berenberg subratlla que els resultats han estat "bons", tot i que reconeix que els marges industrials són més febles.

"Les vendes del tercer trimestre -159 milions d'euros (+59% interanual)- van superar les nostres expectatives en un 51% gràcies als forts volums i als elevats ASPs. L'EBITDA es va situar als 13,6 milions, un 71% per sobre de les nostres expectatives, gràcies al fet que els ingressos es van superar i que els bons resultats de Powertis van compensar uns marges industrials lleugerament inferiors", detalla.

Pel que fa al marge de la divisió industrial, explica que va quedar al 2,9%, dins del rang previst per a tot l'any (2-3%), però per sota de l'elevat 6,4% aconseguit al segon trimestre.

Aquests analistes destaquen també que la direcció va posar èmfasi en la naturalesa irregular dels projectes i que al tercer trimestre hi va haver una proporció més gran de projectes històrics de menor marge que al segon.

Pel que fa al 2023, la direcció de Soltec espera marges d'EBITDA més propers al rang referit al passat del 6-7%.

PREVISIONS

Berenberg estima que, per al quart trimestre, Soltec registri uns ingressos i un EBITDA de 113 milions d'euros i 9,6 milions d'euros, respectivament, fet que suposa un "considerable descens" respecte als nivells del tercer trimestre.

"Tot i això, ens situem a la meitat superior de les previsions per a l'any (ingressos des dels 450 milions d'euros fins als 550 milions d'euros, EBITDA de 15 milions d'euros a 20 milions d'euros), per la qual cosa, si al quart trimestre manté les bones tendències mostrades al tercer, amb un marge potencialment més gran en la divisió industrial, creiem que Soltec podria superar les previsions", conclouen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador