ep archivo   sede social de mapfre en madrid
MAPFRE - Archivo

La companyia alemanya Berenberg ha iniciat la cobertura de Mapfre amb una recomanació de mantenir i un preu objectiu d'1,73 euros, lleugerament per sobre dels nivells actuals de cotització.

  • 2,26€
  • -0,79%

"La nostra opinió sobre l'empresa és àmpliament negativa, ja que està exposada a tendències inflacionistes que plantegen riscos a curt i mitjà termini per als beneficis", indiquen aquests analistes.

Berenberg afegeix que, a més, l'historial del grup quant a la consecució dels seus objectius financers "és escàs", i considera que això es deu, en part, al "mal govern corporatiu" i a la manca d'incentius derivats de l'accionista majoritari del grup.

"Al nostre parer, el govern corporatiu de Mapfre és un dels més febles del sector i creiem que el seu accionista majoritari no té incentius per gestionar el negoci de la manera més eficient, atès que compta amb un superàvit estimat de 4.500 milions d'euros," que creix aproximadament 250 milions d'euros cada any. A més, considerem que la direcció executiva de Mapfre té una influència significativa sobre el consell atès que només hi ha set dels 14 membres totalment no independents”, afirmen aquests experts.

IMPACTE DE BRASIL A CURT TERMINI

El Brasil és un dels mercats més importants de Mapfre i la ronda final de les eleccions, que se celebrarà el 30 d'octubre, suposa un esdeveniment rellevant per a la companyia, segons Berenberg.

Els inversors consideren, en general, que el candidat de la dreta, Jair Bolsonaro, és favorable als negocis en comparació amb el seu rival, Luiz Inácio Lula da Silva (Lula). Lula va guanyar la primera volta, però els mercats ho veuen com algú que podria introduir polítiques que avivin la inflació.

"Aquest és el factor clau que ens porta a recomanar mantenir, ja que, si Bolsonaro reverteix la seva derrota a la primera ronda, això probablement proporcionaria un risc alcista per a la moneda i per al preu de les accions de Mapfre", comenten aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador