ep archivo   sede social de mapfre en madrid
MAPFRE - Archivo

Mapfre segueix sense convèncer Credit Suisse. La companyia helvètica segueix recomanant infraponderar els títols de l'asseguradora, tot i que ha augmentat el preu objectiu d'aquests fins als 1,60 euros des dels 1,52 anteriors a causa d'“un deteriorament més gran de la ràtio combinada (CoR) en un mercat d'automòbils feble”.

  • 2,33€
  • 1,13%

“Augmentem el nostre benefici per acció (BPA) per al 2022 en un 1%, preveiem un deteriorament més gran del sector de l'automòbil atesa la prioritat que dona la direcció al recompte de vehicles i a la quota de mercat per sobre de la rendibilitat i permetem més resultats de reinversió”, afegeixen des del banc suís.

En aquest sentit, Credit Suisse destaca que el “continu enfocament en el volum” és “una preocupació per a la rendibilitat”. "Preveiem una continuació del deteriorament del 'constant default rate' (CDR) atesa la persistència de Mapfre a prioritzar el recompte de pòlisses sobre els resultats de subscripció i veiem una pressió contínua a Espanya, Amèrica del Nord i Brasil", expliquen.

Així mateix, indiquen que els preus dels cotxes usats a Espanya s'estan accelerant més que l'IPC, augmentant 7,5 punts fins al 8,9% interanual a l'agost, mentre que la inflació ha augmentat 2,9 punts fins al 9% el setembre. Així, la companyia helvètica veu “una pressió més gran en la inflació dels sinistres d'automòbils a Espanya que la que es mostra a les dades de l'IPC” i apunten que Mapfre “tindrà dificultats per posar-se al dia amb els preus, ja que ha estat afegint gradualment tarifes al mercat”.

Per tot això, Credit Suisse preveu una ràtio combinada al tercer trimestre de l'actual exercici del 100%, 2,8 punts percentuals per sota de les estimacions i un 23% per sota del resultat atribuïble del consens.

Així mateix, estimen un “deteriorament de l'RCC del grup d'1,4 punts intertrimestrals a causa d'un deteriorament més gran de les assegurances d'automòbils a Espanya”, ja que veuen “un empitjorament de la inflació dels sinistres d'automòbils i els preus encara no s'han recuperat”. “Estem un 25% per sobre del resultat de vida de consens, ja que preveiem uns resultats financers més elevats a causa de les taxes de reinversió més grans”, afegeixen aquests experts.

Recordem que Mapfre presentarà els comptes corresponents al tercer trimestre del 2022 el proper 28 d'octubre. L'asseguradora espanyola va guanyar 338 milions durant els sis primers mesos de l'actual exercici, un 7,3% menys que durant l'any anterior.

Noticias relacionadas

contador