ep francisco reynesla presentacio de resultatsgas natural
EUROPA PRESS
24,00€
  • -0,06€
  • -0,25%

Els experts de Berenberg han millorat el seu preu objectiu sobre Naturgy fins als 24 euros des dels 19 euros previs, la qual cosa suposa atorgar a la companyia un potencial mínim de només el 2% des dels preus actuals de cotització (23,5 euros). Pel que fa a la recomanació, reiteren el seu consell de mantenir.

Berenberg destaca el bon comportament de Naturgy en borsa l'any passat i subratlla com de bé li va la presentació del seu pla de reestructuració, amb uns objectius de costos que qualifica com a "ambiciosos". "En conseqüència, durant aquesta etapa creiem que els inversors voldran proves que el programa serà eficaç i que potencialment superarà els objectius abans de fer una valoració més alta de les accions", expliquen aquests analistes.

"UN CANVI DESITJAT, PERÒ TAMBÉ AMBICIÓS"

Naturgy (abans Gas Natural) va tenir el mateix equip de gestió entre 2005 i 2018, i el període va coincidir amb un deteriorament significatiu de les mètriques d'eficiència i de capital. "L'arribada de la companyia de capital privat CVC i del nou CEO, Francisco Reynés, és exactament el tipus de xoc que la companyia necessitava. En la nostra opinió, el canvi s'hauria d'haver produït fa molt de temps, tot i que observem els importants desafiaments als quals enfronta per trencar la inèrcia anterior", expliquen aquests experts.

"Després del fort ral·li de les accions després de la presentació de l'estratègia, el mercat necessitaria veure evidències perquè les accions puguin afrontar el nou tram alcista"

Naturgy es planteja estalviar 500 milions d'euros d'aquí a 2022. Encara que Berenberg considera que l'objectiu és "ambiciós", també creu que ho pot aconseguir. "Els objectius són realistes", afegeixen.

Berenberg identifica dos elements que potencialment poden augmentar la incertesa al voltant de Naturgy. D'una banda, el que anomena "inèrcia cultural" i, de l'altra, la regulació a Espanya. Sobre el primer aspecte, explica que transformar la cultura d'una organització "assetjada per la ineficiència i el baix rendiment" durant més d'una dècada no serà una tasca fàcil. Pel que fa a la regulació de la xarxa espanyola, Berenberg diu no ser "partidari de l'entorn normatiu espanyol, ja que és opac, subjectiu i crea incertesa".

Aquests analistes es refereixen també a l’"important sensibilitat" de Naturgy a les divises. En aquest sentit, destaquen la devaluació significativa del peso argentí des que la companyia va presentar la seva estratègia.

Amb tot, Berenberg considera que les accions de Naturgy es mantindran "a ratlla" a causa de l'equilibri entre els riscos i els catalitzadors positius i reitera: "Després del fort ral·li de les accions després de la presentació de l'estratègia, el mercat necessitaria veure evidències perquè les accions puguin afrontar el nou tram alcista".

Noticias relacionadas

contador