ep archivo   torre de cellnex
CELLNEX - Archivo

Berenberg publica aquest dimecres un informe sobre les towercos (companyies de torres de telecomunicacions) i com aquestes son una opció interessant d'inversió per refugiar-se d'un entorn de tipus tan inestable com l'actual a causa de la crisi bancària que s'ha desencadenat als Estats Units.

  • 31,72€
  • -1,49%

"Aquesta setmana hem assistit a la caiguda més gran en dos dies dels rendiments dels bons sobirans nord-americans a dos anys des del 1987, després de la fallida del Silicon Valley Bank. El nostre equip d'estratègia de renda variable ha suggerit un equilibri més gran en les carteres i un augment de l'exposició defensiva durant les últimes setmanes", expliquen des de la firma alemanya.

"Sempre que els rendiments sobirans reals (en contraposició als nominals) a llarg termini es mantinguin estables en línies generals (com és el cas actualment), les empreses de torres es perfilen com el més segur dels refugis segurs", afegeixen.

Tot i això, no totes els agraden igual i reconeixen que segueixen preferint Infrastrutture Wireless Italiane (INWIT, amb un consell de comprar i un preu objectiu de 13,50 euros enfront dels 12,00 euros previs) enfront de Cellnex (mantenir, preu objectiu de 39 euros).

"Les perspectives de ROCE (retorn sobre el capital emprat) afavoreixen desproporcionadament INWIT (enfront de Cellnex)", comenten aquests analistes.

Pel que fa a Cellnex, li donen 'una de freda i una de calenta'. D'una banda, reconeixen que amb els riscos continus a l'alça de costos de finançament, un palanquejament elevat i un problema de rendibilitat (sobre el capital), "no és una bona inversió en l'entorn actual". Tot i això, consideren que té el potencial de convertir un problema de rendibilitat en una oportunitat, amb diferents opcions possibles per aconseguir un ROCE més elevat.

"Hi ha una via per aconseguir un ROCE més elevat que, segons la nostra opinió, mereix una prioritat més gran i podria convertir-se en una àrea d'interès per al nou conseller delegat", comenten aquests experts. "Més enllà de l'objectiu immediat de l'empresa d'aconseguir una qualificació creditícia de grau d'inversió durant els propers 12 mesos, ens agradaria veure un nou conseller delegat de Cellnex més proactiu a l'hora de passar de la propietat de torres paral·leles a xarxes comunes en mercats on té més d'un arrendatari àncora i venent a mercats on només té un arrendatari àncora", expliquen.

Noticias relacionadas

contador