• Berenberg assenyala que BBVA està "curt de capital en 6.000 milions d'euros"
ep gonzalez bbva afirmaespana pasa por un buen momento
Francisco González (BBVA)EUROPAPRESS

Els analistes del banc alemany Berenberg reiteren la recomanació de venda sobre BBVA i consideren que "l'esperança supera la realitat" a l'entitat espanyola. Al seu informe li atorguen un preu objectiu de 4 euros per acció, aquest fet suposaria una caiguda de 48% de les accions pel que fa als 7,77 euros que cotitza l'entitat espanyola durant la jornada borsària d'aquest dimarts i amb alces del 0,48%.

  • 10,99€
  • 4,57%

Malgrat aquest previsió pessimista, Berenberg augmenta en un 5% el preu objectiu pel que fa al seu últim preu objectiu des dels 3,80 euros. Els analistes assenyalen que malgrat que "BBVA hagi tingut un bon comportament durant els últims anys i ha superant els bancs de la UE en un 20% durant els últims tres mesos", destaquen que d'altra banda l'entitat "té problemes estructurals: el seu model de negoci està excessivament palanquejat i l'estratègia depèn de la mida i el creixement".

Des del banc alemany apunten que el mercat està ignorant "els riscos cíclics de l'activitat del banc a Mèxic i Turquia", mentre que consideren que les expectatives d'ingressos a Espanya són massa altes. Els analistes de Berenberg assenyalen que BBVA està "curt de capital en 6.000 milions d'euros" i destaquen que l’11% de la seva CET1, mesura central de la fortalesa financera d'un banc, està per sota del sector.

Berenberg també alerta del consens adoptat durant l’última junta d'accionista d'abandonar el pagament de dividend en accions, 'scrip dividend', una decisió que "pot suggerir més preocupació del que es retrata públicament".

PREOCUPATS PER L'EXPOSICIÓ A MÈXIC I TURQUIA

El país nord-americà és un dels principals problemes per a l'entitat espanyola en aquests moments. Després de la victòria de Trump a les eleccions dels EUA, s'obre una porta a la incertesa comercial d'una economia que depèn, en gran mesura, de la demanda de la primera potència mundial. El 50% del benefici net de BBVA als últims resultats provenia de Mèxic i la depreciació de la seva divisa pot suposar un dur cop al seu compte de resultats.

El mercat turc està sent un altre dels mals de cap de l'entitat d'origen basc. Els analistes de Berenberg esperen que la incertesa econòmica que es viu al país provoqui una caiguda del creixement i de les pèrdues en crèdits concedits. A més, assenyalen que pel que fa al tipus de canvi, el risc roman.

GUANYAR UN 69% MÉS DURANT EL PRIMER TRIMESTRE DE 2017

BBVA va obtenir, entre gener i març de 2017, un resultat atribuït de 1.199 milions d'euros, un 69% superior al del mateix període de 2016 (+ 79,2% en termes constants) i el més alt dels últims set trimestres. El resultat atribuït trimestral va créixer en totes les àrees de negoci en termes interanuals. La bona evolució dels ingressos, la moderació de les despeses d'explotació i la reducció dels sanejaments són els principals factors que expliquen el creixement, ha dit l'entitat.

L'entitat va afirmar durant la presentació dels seus resultat el 27 d'abril que els ingressos recurrents generats entre gener i març (marge d'interessos més comissions) van evolucionar de manera "molt positiva". El marge d'interessos va ascendir a 4.322.000 d'euros, un 4,1% superior al del mateix període de l'any anterior (+ 9,2% a tipus de canvi constants). El comportament de les comissions es va veure afavorit per la recuperació de l'activitat en els negocis majoristes. Aquesta línia va créixer un 5,4% interanual (+ 9,4% sense considerar l'efecte de les divises), fins a arribar 1.223 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador