ep hipermercado de carrefour en melilla
CARREFOUR

Un dels llocs on tota la població nota l'increment de preus és el supermercat. L'espectacular pujada dels olis, impulsada pel de gira-sol, arran de la guerra a Ucraïna n'és només un exemple. Davant d'aquest entorn inflacionista, des de Berenberg han posat el focus en les accions relacionades amb els lineals, destacant Carrefour per sobre de totes, elevant la seva recomanació a comprar i el preu objectiu, un 15% fins als 23,10 euros per títol.

  • 15,92€
  • 1,43%

"La inflació revelarà els resultats superiors i Carrefour està ben posicionat, al nostre parer", assenyalen al seu últim informe sobre el sector, en què afegeixen que "esperem que l'empresa mantingui la seva quota de mercat a França, amb oportunitats d'autoajuda que apuntalin el creixement dels beneficis”.

En aquest sentit, preveuen que es produeixi una millora de la facturació i els beneficis gràcies a l'atenció que la companyia presta als preus i la millora de les mètriques de percepció dels clients, tot i que el mercat francès és molt competitiu . "El negoci francès de Carrefour està actualment per sota dels marges, amb estalvis de costos i recuperació de marges que proporcionen palanquejaments de beneficis, compensant amb escreix la inflació de costos", sentencien.

Preveuen que l'EBIT per al 2022 sigui de 903 milions d'euros només a França, xifra que suposaria un increment del 20% respecte al 2021.

Fora del seu mercat original, també esperen que segueixi guanyant quota de mercat al Brasil, cosa que hauria de protegir l'empresa dels vents macreoeconòmics, i que les sinergies impulsessin el creixement dels beneficis en el futur. Des de Berenberg qualifiquen aquest mercat com "la joia de la corona", atès que està exposat a un creixement estructural més gran.

"Mentre que el Brasil s'enfronta a un entorn macroeconòmic difícil, l'ensenya Atacadao és la millor situada per superar els resultats, amb la seva sòlida proposta de valor preparada per capitalitzar un conjunt de competidors fragmentats", expliquen. A això cal afegir la compra del grup Big, el tercer supermercat més gran del país, que generarà 360 milions d'euros en sinèrgies per al 2025.

ELS INGRESSOS VIA MÀRQUETING

"Malgrat les pressions de la inflació de costos, esperem que l'estalvi de costos i el creixement dels beneficis digitals apuntalin els beneficis de Carrefour", indiquen. I és que el grup té com a objectiu assolir els 600 milions d'euros de beneficis digitals per al 2026, repartits igual entre l'eficiència dels comestibles en línia, les oportunitats de monetització dels mitjans de comunicació minoristes i els serveis financers.

Els supermercats i els seus webs, segons Berenberg, han esdevingut una oportunitat de negoci pel que fa a la comunicació i el màrqueting. D'aquesta manera, aprofiten les seves pròpies 'sites' i aplicacions per a dispositius intel·ligents amb l'objectiu de penjar publicitat específica relacionada amb certs productes o perfils de clients. Així mateix, es pot utilitzar la informació recollida per aquestes companyies per realitzar campanyes específiques a webs de tercers.

Aquests analistes calculen que el mercat d'aquest tipus de negoci arribarà als 30.000 milions d'euros a tot el món el 2024, excloent-ne Amazon.

En el cas de Carrefour, la seva xarxa de mitjans està integrada a Carrefour Links i des de Berenberg creuen que està ben situada per aprofitar aquesta oportunitat. "Amb la reducció dels costos de reestructuració extraordinaris i la millora dels beneficis subjacents, preveiem 1.200 milions d'euros de generació de flux de caixa lliure a l'exercici 2022, enfront l'objectiu de Carrefour d'almenys 1.000 milions d'euros", sentencien.

També creuen que la generació de flux de caixa lliure sostingui les recompres d'accions i que la racionalització de la cartera ofereixi oportunitats addicionals de retorn de capital.

A NIVELL SECTORIAL

Pel que fa al conjunt del sector dels supermercats, en aquest informe destaquen que la inflació provocarà pressions de volum i que és probable que es produeixin descensos, creant pressions als marges. Per això, els consumidors es tornaran conscients del valor i creuen que les botigues de descompte tindran millors resultats. En aquest sentit, destaquen Jerónimo Martins i B&M.

Per a la resta de cobertura, esperen que l'escala, la demografia dels clients, la millora de la percepció dels clients i l'exposició a la reobertura impulsin el rendiment del mercat. Per això, Tesco i M&S Food també estan ben posicionats.

Noticias relacionadas

contador