ep archivo - cartel de mediaset espana en la sede de telecinco en madrid espana a 5 de marzo de 2020
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Retall de preu objectiu de Berenberg sobre Mediaset. L'entitat col·loca ara la valoració de les seves accions als 5,7 euros, enfront dels 5,9 euros previs, i segueix atorgant-li una recomanació de compra. "L'oferta de MediaForEurope (MFE) manté el seu atractiu", assenyala.

  • 2,89€
  • -4,24%

Com detallen en un informe recent, Berenberg opina que la publicitat es deteriorarà a tot Europa i que els organismes de radiodifusió sentiran la pitjor part del declivi, atès el debilitament de la posició estructural. "En aquest context, creiem que l'oferta inicial en efectiu (dividend inclòs) de 2,1 euros per acció de MFE no deixa de ser atractiva".

Consideren que el concepte d'MFE d'agrupar els recursos tecnològics “és sensat”. "Els accionistes de Mediaset Espanya farien millor en tenir accions en una entitat més gran i amb millors recursos", diuen.

Les seves estimacions reflecteixen la reducció dels ingressos per publicitat, compensada parcialment per la suposició d'un menor creixement dels costos.

Pel que fa als resultats Mediaset Espanya durant el primer trimestre, Berenberg destaca que van estar per sota de les expectatives. Tot i això, la companyia és optimista sobre que aquesta debilitat del mercat publicitari representa l'ajornament de campanyes, en lloc de la cancel·lació, però a mesura que l'economia es debilita a Espanya, el risc és que es retallin els pressupostos.

La companyia també manté la seva opinió que els costos operatius relacionats amb la televisió haurien de ser lleugerament inferiors a l'any anterior, però que el creixement digital i en costos relacionats amb pel·lícules augmentaria, encara que igualat pels ingressos.

contador