ep archivo   sede de caixabank 20230409100503
ALEX ARCHER - Archivo

Berenberg millora aquest dimarts el preu objectiu de CaixaBank fins als 4,80 euros des dels 4,60 euros i reitera el consell de comprar. "És una de les nostres principals seleccions de la zona de l'euro", afirma en un informe en què assenyala que "la sostenibilitat del seu rendiment està infravalorada".

  • 5,06€
  • -0,63%

"Després de la millora del RoTE per la pujada dels tipus d'interès, CaixaBank està assolint una velocitat de creuer. Al nostre parer, la composició dels seus ingressos, juntament amb els seus elevats nivells de provisions i el seu enfocament en el risc, poden sostenir un RoTE del 14%”, expliquen des de la companyia alemanya.

Berenberg preveu "un camí més clar" cap a una rendibilitat total del 12% anual per al 2024/25.

"Cotitzant a només 6,6 vegades el nostre BPA estimat per al 2024, fet que suposa una petita prima enfront del sector, creiem que les accions de CaixaBank tenen un preu atractiu. El nostre nou preu objectiu de 4,80 euros ofereix un recorregut alcista del 30%. Comprar", indiquen.

PIC EN EL MARGE D'INTERESSOS I RENDIBILITATS SOSTENIBLES

Berenberg espera que el marge d'interessos de CaixaBank augmenti el 35% interanual el 2023 i es mantingui pràcticament pla el 2024.

"Esperem que qualsevol augment en les primes de dipòsits sigui manejable per a CaixaBank a causa de la seva liquiditat"

"Això es deu al venciment d'una part de la cobertura estructural de CaixaBank i a la renovació de la cartera de bons, cosa que podria limitar l'impacte del repunt de les betes dels dipòsits. Esperem que qualsevol augment en les primes de dipòsits sigui manejable per a CaixaBank a causa de la seva liquiditat, la diversificació de la seva base de dipòsits i la seva posició de lideratge al mercat", afirmen des de Berenberg.

Amb el suport dels ingressos per comissions i assegurances, que representen el 40% dels ingressos enfront del 25% dels seus homòlegs espanyols, aquests analistes preveuen que els ingressos en els darrers anys segueixin creixent i que CaixaBank generi un RoTE sostenible del 14%. Això és gairebé el doble del seu RoTE mitjà de la darrera dècada.

RENDIBILITAT TOTAL DEL 12%

"A causa de la millora de la generació orgànica de capital de CaixaBank i de la seva sòlida posició de capital, creiem que pot tornar més capital als accionistes", afirma Berenberg. Preveu dos programes de recompra, amb càrrec als beneficis de 2023 i 2024, cadascun equivalent a aproximadament el 4% de la capitalització borsària.

"D'aquesta manera, la rendibilitat total de CaixaBank se situaria al voltant del 12% anual, i les nostres estimacions de recompra se situen entre el 30% i el 35% per sobre del consens", destaca.

A més, aquests experts estimen que CaixaBank disposaria de 80 punts bàsics de capital per sobre de l'objectiu de ràtio CET1 del 12% fixat per la direcció per al 2025. "Això proporciona al banc més flexibilitat; per exemple, una possible pròrroga de l'impost extraordinari espanyol durant un any tindria un impacte al capital d'uns 20 punts bàsics", conclou.

Noticias relacionadas

contador