ep archivo   caixabank 20220429074704
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

La companyia alemanya Berenberg ha millorat el preu objectiu sobre CaixaBank fins als 3,50 euros des dels 3,20 euros previs, alhora que reitera el consell de compra. Aquest nou preu suposa atorgar a l'entitat un potencial de revaloració de més del 20% des dels nivells actuals de cotització.

  • 4,88€
  • -1,61%

"És el banc més rendible de tots els que tenim sota cobertura, amb un rendiment superior al del sector un 44% anual", assenyalen aquests experts. "Esperem que aquesta rendibilitat continuï a causa de la falta d'exposició directa de CaixaBank a Rússia, l'impacte del marge d'interessos per la pujada dels tipus d'interès i una cartera creixent de bons", afegeixen.

Encara que reconeixen que és poc probable que els objectius que el banc presentarà al seu nou Pla Estratègic 2022-2024, que anunciarà del 17 de maig, sorprenguin a l'alça, creuen que la distribució de dividends sí que ho pot fer.

"No creiem que hi hagi res sorprenent en l'actualització estratègica de CaixaBank. Esperaríem un enfocament continuat al model de negoci de banca/assegurances del banc, amb la millora de la disciplina de costos", expliquen des de Berenberg. "Creiem que, atesa la millora en la generació de capital orgànic del banc, després de la seva fusió amb Bankia, i la sòlida posició de capital (13,2% al primer trimestre), hi ha marge per augmentar la seva ràtio de 'payout' fins a almenys el 60%, des del 50% actual”, comenten.

"Al nostre parer, les accions (de CaixaBank) no capten plenament el potencial del banc, malgrat cotitzar amb una prima del 20% respecte al sector", afirmen contundents aquests experts, alhora que decideixen millorar el seu preu sobre l'entitat.

Noticias relacionadas

contador