ep antonio bejar expresidente de dcn
DCN - Archivo

Antonio Béjar, qui fora president de Districte Castellana Nord i directiu de BBVA, ha decidit desistir de la seva demanda al banc, que va presentar fa uns mesos després de ser acomiadat disciplinàriament en el marc del cas Villarejo. Ho ha fet després d'arribar a un acord de no competència de dos anys amb el banc a canvi de 1,7 milions d'euros bruts, segons ha pogut saber Bolsamanía.

  • 10,24€
  • -1,82%

En virtut d'aquest acord, Béjar rebrà 70.833,33 euros bruts al mes des del pròxim 25 de març i fins a febrer de 2022, la qual cosa suma en total 1,7 milions. D'aquesta quantitat, el exdirectivo de BBVA consolidarà 890.000 euros, mentre que el dret a rebre la resta està sotmesa a una condició: que Béjar no sigui declarat culpable en la causa penal que investiga la relació entre BBVA i Villarejo o que sigui condemnat a presó però d'un any o menys. Si es donés el cas que *Béjar és condemnat per l'Audiència Nacional a un mínim d'un any de presó, haurà de reintegrar al banc aquesta segona quantitat en el termini de 30 dies des de la sentència.

En tot cas, Béjar no ingressarà de nou al banc i l'acomiadament continua sent procedent, encara que en termes jurídics es considera "imprejutjat", atès que la jutgessa no l'ha qualificat en aconseguir-se un acord.

A més, l'acord contempla una clàusula clawback. És a dir, si Béjar incompleix el pacte de no competència, el banc deixarà de pagar-li les condicions acordades i haurà de retornar el ja cobrat.

D'altra banda, l'acord contempla el dret de Béjar a un préstec social habitatge amb saldo vigent de 274.176,09 euros, que es reconvertirà en un préstec comercial amb les condicions fixades a cada moment per a exempleados que en aquests moments és d'Euríbor +1,5%.

Totes dues parts estaven citades aquest divendres per a un acte de conciliació en el qual havien d'arribar a un acord i, si no l'aconseguien, a una vista oral que se celebraria després. No ha estat necessari, perquè totes dues parts han arribat a un acord econòmic a canvi que Béjar desisteixi de la seva demanda.

Béjar va ser primer retirat de la presidència de DCN i, després, acomiadat del banc després de la seva reincorporació com a directiu en el marc del cas Villarejo. BBVA, com va publicar Bolsamanía, l'acusava de "irregularitats" relacionades amb la contractació de Grup Cenyt, l'empresa de José Manuel Villarejo, i d'haver-se reunit amb ell en 2016.

Noticias relacionadas

contador