• L'entitat de Francisco González compta amb una participació del 68,19% en BBVA Xile
  • El tancament de l'operació està subjecte a l'obtenció de les autoritzacions reguladores corresponents
cbbbvaceo

BBVA ha rebut una oferta vinculant de l'entitat canadenca The Bank of Nova Scotia (Scotiabank) per a la compra de la participació del 68,19% en BBVA Xile i activitats relacionades com el negoci d'assegurances de vida, per un preu aproximat de 2.200 milions de dòlars (1.850 milions d'euros), segons informa l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 9,78€
  • -3,84%

L'entitat que presideix Francisco González ha indicat en aquest comunicat que "desitja acceptar l'oferta i, per això, en compliment del pacte d'accionistes, ho comunicarà als accionistes majoritaris no controladors perquè puguin exercitar, si ho desitgen, el dret d'adquisició preferent per comprar les accions al BBVA Xile o el dret d'acompanyament (tag-along) que els faculta vendre les seves accions a BBVA Xile a Scotiabank en les mateixes condicions que BBVA".

BBVA manté des de l'any 1998 un acord amb accionistes de BBVA Xile titulars del 31,62% del seu capital social (els "Accionistes Majoritaris No Controladors") que inclou un dret d'adquisició preferent i un dret d'acompanyament (tag-along). La proposta rebuda per l'entitat canadenca no inclou la participació del Grup BBVA a les entitats dedicades al negoci del finançament de cotxes del grup Fòrum ni en altres entitats del grup a Xile dedicades a activitats corporatives del Grup BBVA.

L'operació generaria una plusvàlua neta per a l'entitat d'aproximadament 640 milions d'euros i "un impacte positiu estimat en el capital de màxima qualitat (Common Equity Tier) del Grup BBVA d'aproximadament 50 punts bàsics", indiquen. No obstant això, Scotiabank haurà de dur a terme una oferta pública d'adquisició sobre la totalitat de les accions de BBVA Xile. El tancament de l'operació està subjecte a l'obtenció de les autoritzacions reguladores corresponents.

Noticias relacionadas

contador