carlos torres y onur genç (bbva)
Alberto Sánchez

El BBVA només farà compres a Espanya "si generen valor" i el Santander es tanca en banda a realitzar més adquisicions després de la integració del Popular. Així es desprèn de les declaracions dels seus respectius consellers delegats, que han participat en una trobada financera aquest dilluns.

  • 4,55€
  • 1,09%
  • 11,12€
  • 1,93%

Onur Genç, conseller delegat del BBVA, ha subratllat que estan enfocats en el creixement orgànic i a ampliar la base de clients, si bé ha admès que l'entitat continuarà buscant oportunitats, ja sigui a Espanya o en un altre país, però "només si creen valor" per a l'accionista i per a l'entitat.

"A Espanya pot haver-hi oportunitats, pot haver-hi sinergies, hem de mirar la creació de valor", va comentar Genç fa unes setmanes, mentre el mercat descompta que podria estar interessat a comprar el Banc Sabadell, tal com ha publicat Bolsamanía.

Igualment, confia que el Banc Central Europeu (BCE) aixecarà les restriccions a les entitats financeres per a tornar a repartir dividends en 2021, i ha assegurat al mateix temps que l'economia espanyola ja està donant petits signes positius.

EL SANTANDER ES TANCA EN BANDA

Per part seva, José Antonio Álvarez, conseller delegat del Santander, ha tancat la porta a noves operacions corporatives a Espanya, comentant que l'entitat no estudia cap mena d'operació al mercat hispànic després de la integració del Popular, que ha "reforçat la nostra posició en el segment d'empreses".

"No hi estem interessats i no mirem res", ha dit Álvarez, i ha descartat estar "en absolut" preocupat perquè l'entitat resultant de la fusió entre CaixaBank i Bankia avanci al Santander en grandària.

"La grandària no em preocupa absolutament gens. Em preocuparia si tinguéssim una quota del mercat per sota del 10%, però amb una quota pròxima al 20%, l'escala no et pot preocupar", ha assegurat.

Un missatge alineat amb el de la presidenta, Ana Botín, que fa unes setmanes va dir que estan "en una lliga diferent, en una lliga global", i que no necessiten comprar més entitats per créixer a Espanya.

Preguntada pel nou procés de consolidació a Espanya després de l'anunci de la fusió de CaixaBank i Bankia, Botín va insistir que el Santander està centrat en el creixement orgànic i rendible i que no necessita adquisicions per créixer.

URÍA (KPMG) URGEIX A ACCELERAR LES FUSIONS

Per part seva, el soci principal de KPMG Advocats, Francisco Uría, ha advertit que no serà fàcil sortir de la restricció del dividend i molt menys si la decisió es pren en funció de la situació individual de cada entitat.

Uría també ha urgit a les entitats a escometre operacions de condolidación domèstica centrades en la reducció de costos i a preservar el negoci agregat.

"Els bancs que optin per la consolidació han d'actuar com més aviat millor, ja que el temps no juga al seu favor", ha assenyalat, afegint que a mesura que s'esgotin les ajudes governamentals, la morositat s'anirà incrementant i els resultats acabaran sofrint encara més.

Noticias relacionadas

contador