bancos ibex
Alberto Sánchez

BBVA, Santander, Sabadell, CaixaBank, Bankinter... els bancs de l'IBEX baixen amb força davant el nerviosisme que està recorrent el mercat pel temor d'una caiguda desordenada del gegant immobiliari xinès Evergrande.

  • 4,48€
  • -1,43%
  • 10,20€
  • -2,11%

Els analistes de Link Securities expliquen que les borses asiàtiques "s'han vist molt penalitzades per la por dels inversors que la 'caiguda' de la promotora Evergrande tingui un impacte 'sistèmic' que arrossegui a la baixa els mercats de renda fixa i variable xinesos, impacte que podria acabar traslladant-se també als mercats occidentals".

En aquest sentit, les caigudes dels bancs espanyols no són aïllades a Europa. L'índex STOXX Europe 600 Banks, que agrupa els principals bancs del Vell Continent com Barclays, Unicredit, Deutsche Bank o BNP Paribas, cau més del 2% i arrossega tots els índexs continentals.

Segons assenyalen els experts de Danske Bank, "l'agitació d'Evergrande afecta el sentiment de risc global", cosa que es reflecteix també en la caiguda dels futurs de Wall Street, que perden un 1%.

"El contagi d'Evergrande pot estendre's a altres promotors i ara tot el mercat creditici xinès mostra un perillós deteriorament de la confiança dels inversors i sembla probable que només la intervenció del govern pugui aturar la bola de neu", assenyalen els experts de l'banc danès .

"Qualsevol desacceleració a la Xina tindria implicacions significatives. La situació també té ressons incòmodes de 2015, quan els temors sobre el deute xinesa van provocar una gran correcció de mercat", afirma Russ Mould, director d'inversions d'AJ Bell.

"Una combinació d'inflació i una desacceleració global, és a dir, estagflació, és el gran temor que aguaita els inversors, i això haurà d'abordar si els mercats volen recuperar el seu equilibri", afegeix aquest expert.

Noticias relacionadas

contador