ep archivo   garanti bbva
GARANTI BBVA - Archivo

BBVA ha remès al supervisor del mercat de valors de Turquia (Capital Markets Board) la sol·licitud d'autorització de l'oferta pública d'adquisició (OPA) de caràcter voluntari sobre la totalitat del capital social de Garanti que no controla.

  • 10,88€
  • -1,00%

Aquest dilluns, el banc va llançar una oferta sobre el 50,15% del capital de l'entitat turca que no controla a un preu de 12,20 lires turques en efectiu per cada acció, xifra que n'eleva l'import total a 25.697 milions de lires turques (equivalent a aproximadament 2.249 milions d'euros).

“Aquesta operació és una magnífica oportunitat per invertir en la nostra filial a Turquia i generar valor per als nostres accionistes”, va assenyalar a principis de setmana el president del grup, Carlos Torres Vila. "A més, el preu és molt atractiu per als accionistes minoritaris de Garanti BBVA", va afegir.

Assumint una acceptació total de l'oferta per part dels accionistes de Garanti, i considerant el benefici estimat pels analistes per al grup i l'entitat turca, l'operació incrementaria el benefici per acció de BBVA del 2022 en un 13,7% i el valor comptable tangible per acció el setembre del 2021 en un 2,3%. D'altra banda, l'impacte màxim esperat en la ràtio de capital CET del grup al setembre del 2021 seria "molt limitat" (-46 punts bàsics).

BBVA ha defensat l'operació subratllant que Turquia és un "mercat estratègic" i remarcant que, malgrat la volatilitat a curt termini, el potencial de creixement de l'economia, la piràmide poblacional, els llaços comercials del país amb Europa i la baixa bancarització contribueixen a l'atractiu a llarg termini d'aquest mercat.

Noticias relacionadas

contador