lira turca portada

BBVA és el millor valor de l'IBEX 35 aquest divendres. L'entitat financera rebota després de caure durant la sessió anterior per culpa de la forta depreciació de la lira turca. Concretament, la divisa del país otomà ha marcat nous mínims històrics al seu encreuament amb el dòlar.

  • 10,42€
  • 1,96%
  • 32,5985 TRY
  • 0,09%

Les caigudes registrades per la lira han tingut lloc després que el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, destituís dues subgovernadors i un antic membre de comitè de política monetària.

Recordem que Turquia és, després d'Espanya i Mèxic, una de les principals regions de BBVA. El banc li va deure un 14,7% del seu benefici consolidat durant el primer semestre del l'any a Garanti, societat turca de la qual ostenta un 49,85% del seu capital.

Durant els tres últims anys, Erdogan s'ha 'carregat' tres governadors i dos subgovernadors del banc central turc per desacords amb la seva postura sobre la política monetària que ha de portar el país. Així, el president turc aplana el camí per a la propera reunió de l'organisme que se celebrarà la setmana que ve.

Les incògnites segueixen ofegant la lira, que és la divisa emergent que pitjor rendiment està oferint aquest 2021 amb una caiguda acumulada superior al 20%.

Noticias relacionadas

contador