• BBVA demana que s'apliqui el principi de cosa jutjada
bbva bilbao

BBVA puja amb força aquest dimecres i continua amb les alces de la jornada d'ahir. El banc cotitza als 6,43 euros, amb una revaloració del 3,36%, i lidera clarament el grup dels valors que més es revaloritzen a l'Ibex. El segueixen el Santander, que suma un 1,70% a dalt, el Sabadell (+1,62%), CaixaBank (+1,10%) i Bankia (+1,04%).

  • 10,87€
  • -1,09%

Encara que, de moment, no hi ha novetats sobre aquest tema, segons han confirmat fonts de l'entitat presidida per Francisco González a Bolsamanía, el banc coneixerà avui la sentència del Tribunal Suprem sobre les clàusules sòl.

Francisco González ja va dir públicament que, una vegada coneguin el dictamen de l'Alt Tribunal, retornaran els diners a qui correspongui de forma immediata

Malgrat el procés exprés dissenyat pel Govern per retornar els diners de les clàusules sòl, BBVA va presentar un recurs que demana que s'apliqui el principi de cosa jutjada per retornar només les quanties des de maig del 2013, tal i com va imposar el Suprem en sentència ferma, i no des de l'activació de les clàusula, com va fixar posteriorment el Tribunal de Justícia de la UE.

El banc ja va dir públicament que, una vegada conegui el dictamen de l'Alt Tribunal, retornarà els diners a qui correspongui de forma immediata. La diferència és que, si tira endavant el seu recurs, la quantitat és d'una mica més de 400 milions d'euros si ha de rescabalar els seus clients des del 2013; si s'amplia cap enrere, haurà d'abonar uns 1.200 milions.

"Tan aviat com el Tribunal Suprem, diguem, interpreti aquesta resolució d'Europa, nosaltres procedirem de forma rapidíssima a retornar tots aquests diners a totes aquelles persones que, lògicament, tinguin dret a això", va assenyalar González en roda de premsa de presentació de resultats quan va ser preguntat per l'assumpte.

El 'banc blau', que va deixar d'aplicar les clàusules sòl després de la sentència del Tribunal Suprem del 9 de maig del 2013, defensa que aquesta condició inclosa en els seus contractes hipotecaris era transparent i assenyala que la controvèrsia va sorgir quan la Justícia va introduir un nou estàndard de protecció als consumidors. El Suprem ha assenyalat en sentències posteriors que el banc va actuar "de bona fe".

A més del recurs que afecta BBVA, el Suprem té previst analitzar avui un altre relatiu a Caja Rural de Teruel, segons han informat fonts judicials a 'Europa Press'.

Estava previst que, al començament de gener, l'alt tribunal resolgués aquest assumpte en tenir un recurs contra una sentència que afectava a Unicaja sobre la taula. Però l’entitat i els clients van arribar a un acord abans que el Suprem pogués estudiar el cas i, per tant, el recurs va ser retirat.

Noticias relacionadas

contador