ep carlos torres vila presidente de bbva
BBVA

BBVA serà el primer banc espanyol que cobrarà una comissió als seus clients particulars per mantenir dipòsits superiors als 100.000 euros, segons han confirmat a Europa Press fonts de l'entitat.

  • 10,21€
  • -2,06%

Com a part de la revisió periòdica de la política comercial, BBVA començarà a aplicar una comissió de manteniment del 0,025% mensual o el 0,3% anual a partir del pròxim mes de febrer a un nombre reduït de clients a Espanya amb poca vinculació i saldos molt elevats.

Es tracta exclusivament de clients amb un alt poder adquisitiu concentrat en comptes corrents, que no tenen cap producte vinculat, ni tan sols la domiciliació d'una nòmina. El banc assegura que aquest col·lectiu representa tot just el 0,2% dels seus clients a Espanya.

D'aquesta manera, no es veuran afectats els clients amb vinculació o el patrimoni dels quals no excedeixi els 100.000 euros, la quantitat màxima coberta pel Fons de Garantia de Dipòsits (FGD).

Les principals entitats financeres ja apliquen aquest tipus de comissions a grans clients institucionals a causa de l'impacte que suposa als seus comptes l'entorn de baixos tipus d'interès durant un temps tan prolongat.

La majoria de bancs negocia un per un el tipus que s'aplica a cadascuna de les grans institucions, fons d'inversió, gestores o fins i tot asseguradores que mantenen un saldo elevat, sense que hi hagi uns criteris totalment estàndards.

D'aquesta manera, l'habitual és fixar un esquema de cobrament en funció del volum i l'activitat de cada client institucional. Els particulars fins ara havien quedat fora d'aquests plantejaments, tot i que el pas fet per BBVA podria obrir la porta que altres bancs adoptin la mateixa estratègia durant els propers mesos.

Noticias relacionadas

contador