alvaro aresti presidente distrito castellana norte bbva san jose
10,18€
  • -0,73€
  • -6,65%

BBVA ja té substitut per a Antonio Béjar al capdavant de Districte Castellana Nord (DCN), l'empresa encarregada d'executar el projecte de l'Operació Chamartín. Álvaro Aresti, que fins al maig d'aquest any ocupava el càrrec de responsable de Global Client Coverage a l'àrea de banca majorista de l'entitat, es posarà als comandaments de la companyia a partir d'ara.

Aresti ocupa així el càrrec que va deixar vacant Béjar després que el banc el destituís després de la petició de la Fiscalia d'imposar-li llibertat sota fiança de 500.000 euros. El passat 26 de juliol, Béjar va acudir a declarar davant el jutge del cas Villarejo (cas Tàndem) per segona vegada, en aquesta ocasió per aclarir la presumpta destrucció el passat juny de documentació relacionada amb la causa que va treure a la llum el diari El País. Després de la seva declaració la Fiscalia va sol·licitar presó sota fiança per a ell, però va retirar aquesta petició el dilluns següent, després que Béjar declarés de nou.

Béjar, una de les vuit persones relacionades amb el cas imputades pel magistrat Manuel García Castelló, era directiu de BBVA abans que el banc el col·loqués al capdavant de DCN, participada per l'entitat i per la constructora San José. Després de la seva destitució, el seu contracte amb el banc es reactiva i, de moment, BBVA no ha decidit on l'ubicarà.

El ja expresident de DCN és l'únic dels vuit imputats que han estat cridats a declarar que va parlar davant del jutgei es va desmarcar així de l'estratègia de la resta d'esperar que s'aixequi el secret de sumari per poder articular una defensa. De moment, hi ha nou directius, exdirectius o persones relacionades amb l'excomissari de Policia José Manuel Villarejo imputades en aquesta causa, a més de la pròpia entitat, que va adquirir aquesta condició fa una mica més d'una setmana.

UN HOME DE LA CASA

Aresti ha treballat en BBVA durant més de tres dècades. El seu últim càrrec, que va ostentar fins al maig d'aquest any, va ser el de responsable de Global Client Coverage en l'àrea de banca majorista de l'entitat (Corporate and Investment Banking). Prèviament ha ocupat diversos càrrecs, tots dins d'aquest departament. Amb anterioritat, al principi de la seva carrera, va ser empleat del despatx d'advocats González Bueno.

El nou president de DCN s'haurà de fer càrrec de la responsabilitat de posar en marxa l'Operació Chamartín, que va ser aprovada recentment a l'Ajuntament de Madrid després de més de 25 anys de desenvolupament del projecte, que ha conegut diverses legislatures, totes del PP, amb la excepció de la liderada per Manuela Carmena (Ara Madrid), que va deixar l'acord tancat.

Noticias relacionadas

contador