bbva 1200x800

L'economista en cap per a Espanya de BBVA Research, Miguel Cardoso, ha apuntat aquest dimecres a una "reducció generalitzada" d'oficines bancàries a Espanya a causa del "sobredimensionament" del sector, de la digitalització impulsada amb la pandèmia de Covid-19 i del "canvi en la rendibilitat del sistema".

  • 10,99€
  • 4,57%

Així s'ha pronunciat a les preguntes dels periodistes aquest dimecres després de la roda de premsa telemàtica durant la qual s'ha presentat l'últim informe de BBVA Research Situació Catalunya. Cardoso ha insistit que el sector financer està "patint" els efectes del "sobredimensionament" que es va donar abans de la crisi de 2008 que, al seu parer, "també es va observar al sector de la construcció". "Espanya destaca en nombre d'oficines per client respecte als seus principals socis comercials a Europa", ha apuntat.

També ha assenyalat que la pandèmia de la Covid-19 ha provocat que moltes persones es digitalitzin. "Gent que estava acostumada a anar a l'oficina ara s'ha baixat l''app' de l'entitat financera o fa les operacions a través de la pàgina web", ha assegurat, cosa que "ha reduït els viatges a l'oficina i la demanda d'infraestructures".

En tercer lloc, ha apuntat a un "canvi en la rendibilitat del sistema amb els tipus d'interès al 0%", amb el Banc Central Europeu (BCE) "cobrant els dipòsits de la banca que fa que per poder rendibilitzar, les entitats financeres hagin de buscar reduir els costos o incrementar el crèdit". En aquest sentit, l'economista en cap per a Espanya de BBVA Research ha considerat que en un entorn recessiu "és difícil aquest creixement del crèdit".

ERO

Precisament aquest dimarts, BBVA i els sindicats arribaven a un acord sobre el seu Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). Afectarà 2.935 treballadors (al voltant del 10% del total de treballadors del grup al país) mitjançant sortides i baixes voluntàries, i un pla de recol·locació del 100% dels empleats a través de Randstad. L'acord contempla també el tancament de gairebé mig miler d'oficines.

Aquest ajust de 2.935 persones es distribueix en 2.725 sortides i 210 excedències (cosa que suposa una reducció del 22,7% enfront de les 3.798 inicialment propostes) i en 480 oficines (50 menys que en la proposta inicial). La reducció de la xifra de sortides ha estat possible, segons explica el banc, gràcies a la recol·locació de 657 persones en altres funcions dins de l'entitat.

Noticias relacionadas

contador