ep el presidente del bbva carlos torres vila en bilbao con motivo de la junta de accionistas del
H.BILBAO EUROPA PRESS

BBVA ha anunciat que la hiperinflació a Turquia li costarà 324 milions d'euros del benefici declarat al primer trimestre de l'any. L'entitat ha comunicat que aplicarà la comptabilitat hiperinflacionària a Turquia amb efecte des de l'1 de gener de 2022, fet que suposarà un impacte positiu en capital i negatiu en el compte de resultats que es veuran reflectits als estats financers del grup del segon trimestre de 2022.

  • 10,90€
  • -0,77%

Així, BBVA ha anticipat un impacte positiu a la ràtio de capital CET1 'fully loaded' d'aproximadament +19 punts bàsics. Alhora, ha previst un impacte negatiu en el benefici atribuït del grup d'aproximadament 324 milions d'euros.

La comptabilitat hiperinflacionària consisteix en una reexpressió dels estats financers, amb l'objectiu de mostrar-los en termes reals, no nominals (és a dir, ajustant les xifres a l'elevat nivell de preus del país) i permetre així “una comparació més fidel del compte de resultats i el balanç de l'entitat en diferents moments del temps", ha explicat el banc.

El 2022, considerant l'expectativa d'inflació anual a Turquia, s'espera que la contribució de les entitats del grup a Turquia als resultats sigui “immaterial”; i que el capital es vegi positivament impactat als propers trimestres, ha precisat BBVA.

Pel que fa als objectius financers per al 2024 anunciats a l'Investor Day, BBVA ha remarcat que es mantenen sense canvis.

Noticias relacionadas

contador