la-commission-europeenne-devrait-avertir-bayer-concernant-son-opa-sur-monsanto

La Comissió Europea ha aprovat el medicament de Bayer, Xarelto, per a pacients amb una malaltia arterial coronària o perifèrica simptomàtica amb alt risc d'esdeveniments isquèmics. El primer país on es comercialitzarà aquest medicament i estarà disponible per als pacients serà a Alemanya.

  • 27,35€
  • -0,87%

Les accions de Bayer pugen més d'un 1% en el DAX 30 després de conèixer la notícia i un 0,5% al Mercat Continu. D'aquesta manera, l'alemanya es recupera al Continu des dels seus mínims de mitjans 2013 després de la condemna a Monsanto per l'ús de glifosat.

L'aprovació de la Unió Europea es basa en dades de l'estudi Fase III Compass, que va llançar resultats positius. De fet, prendre dues dosis al dia juntament amb 100 mil·ligrams de ROSTEIX un cop al dia, el risc de combinació d'accident cerebrovascular, mort cardiovascular i atac cardíac es redueix en un 24% en comparació amb el fàrmac ASA pres només un cop al dia.

Joerg Moeller, membre del Comitè Executiu de Bayer de la divisió farmacèutica i cap de recerca i desenvolupament, ha destacat que "l'aprovació de Xarelto a l'àrea de protecció vascular reflecteix la contínua evolució de Bayer i el seu compromís amb la innovació i estant encantats que el producte estigui ara disponible per a aquests pacients".

Així mateix, John Eikelboom, professor associat a la divisió d'Hematologia i Tromboembolisme de la Universitat McMaster de Canadà, ha assenyalat que "amb els tractaments actualment disponibles per a secundària prevenció, els pacients tenen un alt risc d'esdeveniments trombòtics que poden provocar discapacitat, pèrdua d’extremitats i fins i tot la mort". Per tant, "l'aprovació d'aquest enfocament combinat d'un anticoagulant més un antiagregant plaquetari proporcionarà als metges i pacients una opció molt necessària d'un tractament millorat".

Noticias relacionadas

contador