ep nueva imagenbayer 20190423140602
BAYER - Archivo
27,40€
  • 0,51€
  • 1,88%

Bayer està pujant un 6% en el DAX aquest dijous (puja també un 6% al Mercat Continu espanyol) després d'anunciar la seva intenció de reforçar la seva estratègia judicial per plantar cara a tots els problemes legals que està tenint per l'herbicida Roundup, de Monsanto, companyia que va adquirir per 63.000 milions de dòlars.

El gegant químic va anunciar aquest dimecres que ha contractat un advocat extern per assessorar el consell de supervisió i ha establert un comitè per ajudar a resoldre aquesta situació.

Bayer ha vist com els seus títols han caigut amb força en borsa després de l'adquisició de Monsanto, que va portar enormes problemes legals després que més de 13.400 demandants al·leguessin que l'herbicida amb glifosat de l'empresa causa càncer.

Bayer, que va comprar Monsanto l'any passat, al·lega que estudis i reguladors han considerat que el glifosat i l'herbicida Roundup són segurs per a l'ús humà. No obstant això, la cancellera alemanya Angela Merkel va demanar aquest dimecres als agricultors alemanys que deixin d'utilitzar glifosat.

L'accionista Elliott Associates va dir que acull amb satisfacció els nous passos de Bayer per millorar la supervisió dels litigis, alhora que revelava una participació de 1.100 milions en la companyia alemanya. També ha indicat que espera que l'empresa desbloquegi a prop de 30.000 milions en valor per als seus accionistes una vegada posi fi als litigis per la seva herbicida.

Noticias relacionadas

contador