dl bat british american tobacco logo head office london cigarettes smoking ftse 100 min
Company photo / BAT

BAT (British American Tobacco) ha publicat avui una actualització de previsions prèvia al tancament del segon semestre de l'any. La companyia estima un creixement de les vendes entre el 2% i el 4% a tipus de canvi constants el 2022, mentre que preveu un augment del BPA (benefici per acció) ajustat de medi dígit a tipus de canvi constants.

Els experts subratllen que, a mesura que la indústria reconeix la necessitat de reduir la dependència del tabac tradicional i d'orientar-se cap al sector dels productes de "nova categoria", en ràpid creixement, els senyals per a BAT són "encoratjadors".

"Els consumidors de la nova categoria van augmentar en 3,2 milions i ara se situen en 21,5 milions, enfront de l'objectiu de 50 milions per al 2030. Alhora, el grup confia a assolir la seva fita del 2025 de 5.000 milions de lliures d'ingressos i convertir la unitat en rendible. Amb mercats cada vegada més consolidats, com el producte Vuse (cigarret electrònic) als EUA, que ha mantingut la seva posició de lideratge i hi té una quota del 39%, l'escala establerta del grup i la generació d'efectiu apropen a l'objectiu", comenta Richard Hunter, responsable de mercats a Interactive Investor.

Pel que fa als productes tradicionals, Hunter subratlla que també hi continua havent indicis de resistència. "La naturalesa dels productes permet un fort poder de fixació de preus sense desestabilitzar la demanda, cosa que compensa en gran mesura alguns dels problemes als quals s'enfronta el grup. La pressió econòmica en general i la normalització dels hàbits després de la crisis de la Covid han provocat algunes caigudes, mentre que els costos financers han augmentat a causa de la pujada dels tipus d'interès i de la fortalesa del dòlar nord-americà”, detalla.

Els analistes també es refereixen a la "extraordinària generació d'efectiu" de BAT, que li ha permès el creixement prolongat del pagament de dividends, amb una rendibilitat actual del 6,4%. "La generositat dels dividends als accionistes tampoc s'acaba aquí, amb un programa de recompra d'accions de 2.000 milions de lliures anunciat anteriorment, cosa que fa esperar que alguna cosa similar es pugui veure aquest any", expliquen des d'Interactive Investor.

Finalment, fan al·lusió a les preocupacions que viu el sector, com els litigis, que han estat un problema recurrent a la darrera dècada, mentre que la regulació continua sent en la ment dels governs de tot el món pensant en els beneficis per a la salut. Des del punt de vista de la inversió, el sector ha estat ignorat recentment per alguns inversors que simplement són incapaços d'entrar-hi per motius ètics.

contador