ep archivo   instalaciones de acciona
ACCIONA - Archivo

Els analistes de Barclays han retallat la valoració d'Acciona fins a 147 euros des dels anteriors 153 euros per títol, a causa de la retallada a la retribució de les instal·lacions hidroelèctriques i nuclears aprovat recentment pel govern espanyol, i que tindrà un impacte estimat per al conjunt del sistema d'uns 1.050 milions d'euros.

  • 109,20€
  • 4,10%

Segons els seus càlculs, el cop de destral del Govern suposarà un impacte del 4% en el benefici per acció (BPA) d'Acciona durant l'exercici 2023, raó que ha motivat la seva retallada de valoració.

"Les propostes del Govern tenen un impacte limitat en Acciona", afirmen aquests experts. "Estimem que l'energia hidroelèctrica espanyola i la part afectada de la generació eòlica representen un 11% de l'EBITDA total del grup esperat el 2021", afegeixen.

El Govern estima que la retallada de més de 1.000 milions d'euros que pretén aplicar per actuar sobre l'excés de retribució de la hidràulica i nuclear -els anomenats 'beneficis caiguts de cel' (windfall profits)- representa al voltant del 25% de la facturació mitjana anual de les centrals afectades.

Les companyies més perjudicades en borsa han estat Endesa, Iberdrola i Acciona, ja que l'impacte en el seu compte de resultats és més gran.

Segons les estimacions de Govern, el mecanisme permetrà reduir els preus finals de la factura elèctrica -amb un preu al mercat de 41 euros per MWh- al voltant d'un 4,8% per als consumidors domèstics, d'un 4,6% per a les pimes, d'un 3,9% per a la indústria i d'un 1,5% per a la gran indústria.

Noticias relacionadas

contador