ep empresa merlin properties
EUROPA PRESS - Archivo

Els experts de Barclays rebaixen aquest dijous el preu de la socimi Merlin Properties de 10 a 8,80 euros, però en reiteren el consell de 'sobreponderar'. Aquest nou preu està pràcticament al nivell actual de cotització de la companyia, 8,45 euros.

  • 10,31€
  • -0,29%

Al seu torn, rebaixen el preu d'Immobiliàries Colonial, per una raó similar, de 8 a 6,80 euros per acció.

En opinió d'aquests analistes, la Covid-19 ha posat sobre la taula el debat de si, amb la tecnologia actual, encara es necessita un espai físic d'oficina per treballar.

Actualment, la majoria de les oficines són buides, i els treballadors es veuen obligats a treballar des de casa per la pandèmia. No obstant això, moltes empreses d'oficines han informat d'una productivitat contínua i forta, assenyalen aquests experts.

En tot cas, segons Barclays, "els factors nous i els que ja existien repercuteixen en el sector de les oficines a curt, mitjà i llarg termini".

El teletreball ha arribat per quedar-se. Aquesta és l''amenaça' que sobrevola el mercat de lloguer d'oficines, que tem una forta contracció de la contractació. La pandèmia ha canviat completament les tornes d'aquest negoci que marcava xifres rècord a finals de l'any passat i esperava un 2020 encara millor.

La migració dels despatxos al saló de casa implica una reducció de l'ocupació i el consegüent excés d'oferta, que farà reduir els preus dels lloguers d'oficines arreu del món. "Com en qualsevol situació de paralització de l'economia, els preus, com a mínim, deixen de pujar", assenyalava recentment la directora nacional Capital Markets Oficines de CBRE España, Paloma Relinque.

Noticias relacionadas

contador