bancos logos

Barclays passa la tisora pels bancs espanyols. L'entitat britànica rebaixa el preu objectiu de tots ells i anticipa que guanyaran de mitjana un 21% menys que durant el mateix període de l'any anterior per l'impacte sobre els seus comptes de la crisi del coronavirus.

A BBVA li reitera el consell de 'sobreponderar' i manté el seu preu objectiu a 4 euros (amb el títol a 2,66 euros). Els britànics preveuen que guanyarà 883 milions al primer trimestre de 2020, un 24% menys que el mateix període de l'any passat.

Barclays es mostra cautelós respecte als ingressos nets per interessos, que tindran un impacte en els resultats a causa dels tipus i a les fluctuacions de divises. L'exposició de BBVA als mercats emergents no tindrà conseqüències importants sobre els resultats.

Al Sabadell li reitera el 'neutral' i en rebaixa el preu de 0,65 euros a 0,60 euros per acció (0,38 euros). El banc preveu que l'entitat guanyarà 133 milions, un 49% per sota que el mateix període de l'any passat. A Espanya, Barclays destaca l'activitat comercial i el programa de crèdits avalats per l'ICO com a elements que mantenir en el punt de mira. Una altra àrea a vigilar seria l'evolució de TSB a Regne Unit.

A Banc Santander li manté el 'sobreponderar' i en retalla el preu de 3,20 euros a 3 euros per acció (1,95 euros). Barclays estima que l'entitat obtindrà uns beneficis de 1.701 milions aquest trimestre, un 13% menys que l'any passat, i un 18% menys que el trimestre anterior. El banc considera que la cancel·lació del pagament del dividend contribuirà positivament a les finances de l'entitat i que, a Espanya, Santander hauria de centrar-se en l'activitat comercial dels programes de crèdits a Pimes i corporacions. L'exposició de Santander als mercats emergents no tindrà conseqüències rellevants sobre les seves finances.

Respecte a Bankia, reitera el seu consell de 'neutral' i en rebaixa el preu de 1,10 a un euro per acció (0,93 euros). Barclays preveu que la firma obtingui uns beneficis nets de 119 milions en el primer trimestre de 2020, un 41% menys que en el primer trimestre de 2019. Els britànics destaquen l'exposició de Bankia a la moratòria hipotecària, superior a la d'altres entitats.

Barclays també reitera el 'neutral' a Bankinter, encara que en retalla el preu de 4,10 euros a 3,70 euros (3,41 euros). En línia amb el consens, li estima un benefici de 120 milions, un 19% per sota de l'any anterior i un 13% menys que el trimestre precedent. Línia Directa podria suposar una sorpresa positiva en el negoci d'asseguradores.

Finalment, a CaixaBank li manté el consell de 'sobreponderar' però en rebaixa el preu de 2,50 a 2,40 euros (1,60 euros). Barclays se situa per sobre del consens i li estima uns beneficis de 419 milions, un 21% menys que l'any passat, un 5% menys que el trimestre anterior.

Noticias relacionadas

contador