ep archivo   fachada de la sede central de aena a 6 de marzo de 2023 en madrid espana
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

Barclays eleva el preu objectiu d'Aena, des dels 150 fins als 160 euros per acció, després que la companyia hagi presentat els resultats del primer trimestre. Els analistes consideren que la guia per al 2023 "segueix sent conservadora".

  • 181,00€
  • -0,33%

La companyia va registrar un Ebitda per sobre de les estimacions del consens, "impulsat per un sòlid exercici a la unitat minorista que compensa l'Ebitda d'aviació més feble (a causa de certa dilució del rendiment i la inflació de despeses operatives)", assenyalen des de la entitat.

La seva perspectiva de passatgers per a l'any fiscal no ha canviat, "però creiem que continua sent conservadora tenint en compte el trànsit del primer trimestre del 2023 i la perspectiva de capacitat d'un 4,4% més per al semestre", afegeixen.

Després de conèixer les xifres dels tres primers mesos de l'any, Barclays augmenta lleugerament les previsions d'Ebitda per als anys fiscals 2023-2026 en un 2%-3%, “ja que els forts ingressos comercials (tot i el soroll comptable) estan compensant les despeses operatives més altes a la xarxa espanyola", diuen.

Aena va tancar el primer trimestre de l'any amb un benefici net de 133,6 milions d'euros enfront de les pèrdues de 41,7 milions d'euros del mateix període del 2022.

UNA 'COMPRA' PER A BANK OF AMERICA

Bank of America, per la seva banda, reitera tant la recomanació de comprar com el preu objectiu d'Aena, que el situa als 172 euros.

En aquest cas, els analistes augmenten la previsió d'Ebitda al voltant d'un 2% per al 2023-2024 i la de BPA entre un 3% i un 4% per al mateix període, "gràcies a l'augment del trànsit i dels ingressos comercials, que compensen els costos operatius més grans", indiquen.

Noticias relacionadas

contador