• Bones perspectives per al banc a Brasil
  • Regne Unit segueix sent la gran incògnita
ciudad de banco santander

Després de la presentació de resultats del major banc espanyol, Santander, s'estan succeint els informes que reiteren les bones perspectives per a l'entitat. És el cas de Barclays i JP Morgan, que han revisat els seus preus objectiu i les seves estimacions de benefici a l'alça després de les bones dades publicades.

  • 4,80€
  • -0,16%

En el cas de Barclays, la pujada del preu objectiu és del 9%. Des dels 5,30 euros, que el valor ja ha deixat enrere, fins als 5,80 euros. Quant al 'rating' de la companyia ho manté en "sobreponderar" (incloure en cartera en una proporció major a la qual es troba en l'Ibex).

Pel costat de JP Morgan són lleugerament menys optimistes. El preu objectiu passa de 5,50 euros a 5,75 euros i es manté la recomanació també en "sobreponderar".

MÉS BENEFICI EN ELS PROPERS ANYS

Quant als resultats anuals de la companyia, s'espera que que segueixin millorant en els propers anys. Les previsions són bones per part d'ambdues signatures, però són els analistes de Barclays els que veuen a Santander amb millors ulls. Des de JP Morgan esperen que l'entitat tanqui l'any 2017 amb un benefici per acció (BPA) de 0,48 euros, mentre que els britànics preveuen un avanç fins als 0,52 euros. Per 2018, Barclays segueix per damunt, amb un BPA esperat de 0,55 euros enfront dels 0,52 dels americans.

Les millors perspectives per a tots dos vénen des de Brasil. És una de les fortaleses del grup Santander i segons els analistes s'espera que els marges d'interessos segueixin augmentant en aquest mercat. El benefici en aquesta divisió s'ha augmentat un 40% pel que fa a l'any anterior i Barclays assenyala a l'apreciació del real brasiler com un dels principals impulsors. No obstant això, JP Morgan avisa: "encara que creiem que el pitjor ha passat a Brasil en termes de qualitat dels actius, pensem que les nostres estimacions de cost del risc per 2017/18 són conservadores".

A pesar que Regne Unit segueix preocupant, les perspectives no són tan dolentes. Ambdues signatures preveuen una millora en els marges, per la qual cosa milloren lleugerament les seves estimacions de benefici per a Santander UK.

contador