ep logo de barclays
BARCLAYS - Archivo

Barclays ha anunciat aquest divendres que ha acordat l'adquisició del prestador hipotecari Kensington Mortgage Company (KMC) per 2.300 milions de lliures. L'operació, segons ha dit el banc britànic, es podria completar a l'últim trimestre del 2022 o al primer del 2023.

  • 1,84£
  • 1,34%

Amb aquesta compra Barclays es fa més gran en hipoteques. "Suposant que la transacció es completi a principis de desembre de 2022 i que la cartera hipotecària de KMC comprengui aproximadament 2.000 milions de lliures en préstecs a aquesta data, s'espera que la contraprestació total pagadora per Barclays Bank UK en virtut dels acords de la transacció sigui d'aproximadament 2.300 milions de lliures", ha explicat l'entitat.

La cartera d'hipoteques de KMC puja actualment a 1.200 milions de lliures i es divideix en un 70% d'habitatges ocupats pel propietari i un 30% d'habitatges de lloguer, però s'espera que creixi d'aquí a la data d'adquisició.

El banc també ha dit que l'operació, que serà finançada amb els recursos existents, tindrà un impacte advers d'uns 12 punts bàsics a la ràtio CET 1 del banc. "La transacció reforça el nostre compromís amb el mercat hipotecari residencial del Regne Unit i presenta una excel·lent oportunitat per ampliar la nostra gamma de productes i capacitats", ha dit Matt Hammerstein, conseller delegat de Barclays Bank UK.

Segons els experts d'AJ Bell, "Barclays s'imagina les seves possibilitats com un actor més important al mercat de les hipoteques residencials" amb aquesta operació. Creuen que "el moment pot semblar una mica estrany ateses les esquerdes que apareixen al mercat immobiliari", però no obstant diuen que Barclays "està adoptant clarament una visió a llarg termini i la seva compra de Kensington Mortgage, juntament amb una cartera de préstecs hipotecaris al Regne Unit, és un moviment estratègic lògic".

Per part seva, des de Shore Capital apunten que "l'adquisició és relativament petita i no s'espera que es completi fins a finals d'any", per la qual cosa els seus analistes de moment mantenen les previsions sobre l'entitat sense canvis. "Aquesta adquisició no canvia materialment el cas d'inversió de Barclays, però representa un moviment estratègic interessant, ja que la majoria dels bancs convencionals s'han allunyat dels mercats de préstecs especialitzats després de la crisi financera mundial", assenyalen.

Quant a Barclays, aquests experts afirmen que el valor "cotitza actualment a una relació P/TNAV de només 0,5 vegades, malgrat que el grup segueix tenint com a objectiu un ROT de més del 10% (fins i tot a l'exercici fiscal) 22). El nostre valor raonable actual és de 300 peniques, xifra que implica un 95% de revaloració”, afegeixen. Per això el seu consell és comprar.

Noticias relacionadas

contador