dl international consolidated airlines group sa iag consumer discretionary travel and leisure travel and leisure airlines ftse 100 premium british airways ba 20230328 2303
Sharecast graphic / Josh White

Els resultats del primer semestre d'IAG han mostrat una recuperació de l'aerolínia, cosa que ha animat Barclays a pujar el preu objectiu, dels 2,3 als 2,45 lliures, amb una recomanació de sobreponderar. A més, Bank of America reitera la seva recomanació de compra i eleva el preu objectiu als 3,05 euros.

IAG

  • 2,08€
  • 0,29%

"Les preocupacions de capital s'esvaeixen", assenyalen els experts, que també augmenten les previsions del benefici operatiu per a l'any 2023 en un 13%. "Els seus mercats de l'Atlàntic Nord i Sud comercien fortament", afegeixen a Barclays.

Mentrestant, a Bank of America augmenten l'EBIT del 2023 en un 26%, fins als 3.300 milions d'euros, impulsats pel ritme del segon trimestre i els ingressos unitaris més importants durant el tercer trimestre. "IAG està ben situada per tornar al seu marge EBIT anterior a la pandèmia del 12-14% atès el seu historial de control de costos, segons la nostra opinió", diuen.

Per part seva, a Deutsche Bank destaquen que "continua la forta recuperació" de l'aerolínia. Sobre els resultats, comenten que "la factura de combustible també és 100 milions d'euros més baixa del que esperàvem, amb costos unitaris no relacionats amb el combustible pràcticament en línia (-2,5% interanual)".

Destaquen que el deute net es redueix en 800 milions, fins als 7.600 milions d'euros. Això es deu a l'augment del benefici ia les entrades de capital circulant estacionals.

Entre el gener i el juny, IAG va registrar un benefici net després d'impostos de 921 milions d'euros, enfront de les pèrdues de 654 milions del mateix període de l'any anterior. Durant el primer semestre, IAG ha restablert el 94% de la capacitat del 2019, mentre que els ingressos unitaris de passatge van ser un 18,4% superiors als del mateix període del 2022.

Noticias relacionadas

contador