ep archivo   junta general ordinaria de accionistas de ferrovial de 2023
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

Bankinter ha elevat un 8% el preu objectiu de Ferrovial, des dels 35 euros fins als 37,8 euros per acció, alhora que manté la seva recomanació de compra pels “sòlids fonamentals” i les “bones perspectives de creixement”. Consideren que els actius de la companyia ofereixen bones perspectives de cara al 2024 i "podria continuar creant valor, via rotació d'actius".

  • 37,18€
  • -0,59%

Com detallen al darrer informe, la rotació d'actius continuarà actuant com a catalitzador. "La seva sòlida posició financera li permetrà continuar invertint en nous projectes concessionals. A més, la companyia podria continuar amb el procés de rotació d'actius".

En concret, creuen que es podria desfer d'actius madurs com, per exemple, la seva participació el 25% en Heathrow o el 50% als aeroports de Glasgow, Aberdeen i Southampton.

Els experts de Bankinter destaquen que Ferrovial té una exposició superior al 80% a Amèrica del Nord, on preveuen creixement econòmic, inflació encara elevada el 2024 i rebaixes de tipus d'interès. "Les seves concessions de transport seguiran, per tant, creixent, en trànsit i tarifes, impulsades, a més, per autopistes en fase de llançament, com ara NTE-35W, I-66 o I-77, que s'estan comportant millor del previst".

"Les concessions madures tenen encara capacitat de recuperació de trànsits i pujada de tarifes. D'altra banda, les autopistes nord-americanes en fase de llançament s'estan comportant millor del previst. Revisem per tant les nostres estimacions lleugerament a l'alça".

Amb aquest escenari, calculen que l'EBITDA podria créixer un 10% anual i el BNA, un 16% anual entre el 2023 i el 2028.

Assenyalen, a més, que, encara que preveuen que Ferrovial tancarà el 2024 amb un deute net superior als 7.000 milions d'euros, aquest està vinculat als projectes concessionals i estructurat a molt llarg termini.

"Per això, presenta un calendari de venciments confortable, que atendrà els fluxos dels mateixos projectes. L'increment de costos de finançament serà moderat, sobretot derivat de noves inversions".

Noticias relacionadas

contador