ep la consejera delegada de bankinter maria dolores dancausa durante la presentacion de los
BANKINTER

Bankinter no es planteja iniciar un programa de recompra d'accions el 2023, segons ha confirmat dijous passat la consellera delegada de l'entitat, María Dolores Dancausa, durant la presentació de resultats del 2022.

  • 7,34€
  • 0,16%

A més, la directiva ha assenyalat que tampoc es plantegen començar a remunerar els dipòsits a termini fix al mercat espanyol. "No creiem que a curt termini hi hagi una estratègia de remuneració dels dipòsits entre els grans bancs espanyols. Treballem en propostes alternatives", ha precisat.

"Com a alternativa als dipòsits, estem oferint productes que ens semblen molt més interessants i estan ofert unes rendibilitats molt atractives", ha afegit Dancausa.

CRÍTIQUES A L'IMPOST A LA BANCA

Sobre l'impost del govern espanyol a la banca, la directiva ha reiterat les crítiques: "L'impost és injust i no està justificat. Els temes impositius i tributaris han de ser justos, objectius i iguals per a tothom, però el mecanisme és erroni".

"Esperem bons resultats per al 2023, però aquest impost no ens ho haurien d'haver aplicat mai", ha asseverat. El director financer, Jacobo Díaz, ha estimat entre 80 i 100 milions d'euros l'impacte anual per a l'entitat durant el 2023 i el 2024.

Sobre el compte nòmina, Dancausa ha explicat que no es plantegen canviar-ne les condicions, que s'han mantingut a la darrera dècada. "El compte nòmina no està obsolet. Ens acaba de copiar el nostre principal competidor a Espanya. Té uns avantatges molt rellevants per als clients".

Finalment, sobre el negoci digital Evo Banco, ha comentat que "el nostre objectiu és assolir un equilibri (break even) en el benefici abans d'impostos d'Evo Banco el 2023; i el 2024 preveiem que comenci a créixer".

Noticias relacionadas

contador